Mladi Zadranin pomogao Speziji ući po prvi puta u Serie A

Spezia Calcio je talijanski nogometni klub osnovan davne 1906. godine, a ovu ludu 2020. pamtit će zauvijek. Po prvi puta u 114-godišnjoj povijesti osigurali su igranje u prvoj talijanskoj ligi, Serie A. Klub Gabrielea Volpija, bivšeg vlasnika Rijeke, prošao je u najviši rang talijanskog nogometa putem doigravanja. Posljednja prepreka bio im je Frosinone, od kojega su jučer izgubili na domaćem terenu 0-1, no zbog pobjede u prvoj utakmici prošli su dalje.

Jedan od najboljih u redovima Spezije

Za Speziju igra mladi 22-godišnji Zadranin, Martin Erlić, koji je odigrao čitavu utakmicu za svoj klub, utakmicu koja će ući u povijest ovog kluba iz grada koji leži na Ligurskom moru. Erlić, po vokaciji stoper, i prvi je dvoboj u gostima odigrao od prve do posljednje minute (1-0) te se slobodno može reći kako je u obje utakmice bio jedan od najboljih igrača, što pokazuje činjenica kako je Spezia u odlučujuće dvije utakmice primila samo jedan pogodak. Erlić se pokazao kao pravi stup obrane.

24 nastupa za mlađe HR selekcije

Iako su obje momčadi ostvarile identične pobjede u dva susreta, nisu se igrali niti produžeci, niti su se izvodili jedanaesterci, nego je Spezia automatski prošla u Serie A zbog boljeg plasmana u osnovnom dijelu Serie B. Erlićeva momčad sezonu je završila na trećem mjestu, a Frosinone na osmom. Martinu će naredna sezona biti najuzbudljivija u dosadašnjem dijelu mlade karijere, naravno, ako ostane u Speziji. Od 2014. godine je u Italiji, kada je stigao u omladinski pogon Parme, no zbog ponovnog bankrota ovog kluba, godinu poslije stigao je u Sassuolo, koji ga je 2017. dao na posudbu u Sudtirol gdje je odigrao prvu utakmicu na seniorskoj razini. U Speziji je dvije godine. Treba napomenuti kako je Martin bio stalni sudionik okupljanja mladih hrvatskih selekcija, za koje je ostvario 24 nastupa, uz jedan pogodak.

Uz Speziju, novi sudionici Serie A su Benevento i Crotone.

Martin Erlić

Sudtirol (2017. – 2018., posudba): 30 nastupa, 1 pogodak

Spezia (2018. – 2019., posudba): 1 nastup

Spezia (2019. – ?): 23 nastupa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *