Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

3. Sajam Hrvatskog otočnog proizvoda, Zadar, 28.-30.08.2020.

U organizaciji Udruge Poslovni Klaster Hrvatski otočni proizvod u Zadru se od 28.-30. kolovoza 2020. godine održava 3. Sajam „Hrvatskog otočnog proizvoda“. Partner ovogodišnjeg Sajma je otok Pag koji se predstavlja sa svojom bogatom kulturnom i tradicijskom baštinom te kvalitetnim otočnim proizvodima koji nose oznaku HOP. Na Sajmu sudjeluje ukupno 22 proizvođača sa 7 otoka i poluotoka Pelješca, a otok Pag predstavljaju Paška sirana d.d., Solana Pag d.d., Samostan sv. Margarite, Srednja škola Bartula Kašića- učenička zadruga Slani škoj, Društvo paških čipkarica Frane Budak, Ljiljana Festini i OPG Vidas iz Novalje.

Također, predstaviti će se bogata ponuda otoka zadarskog arhipelaga kao i ostalih otoka, proizvodi i suveniri označeni oznakom HOP, prirodna kozmetika na bazi ljekovitog bilja i maslinovog ulja, razni likeri, marmelade, kozji sir sa Dugog otoka, marinirana riba iz Kali, maslinovo ulje, rukotvorine pleteni pramcobrani i bokobrani za brodove.
Posjetitelji će moći degustirati i kupiti paške proizvode vrhunske kvalitete, paški sir, baškotine, štrike, rafijole, pandešpanj te vidjeti umijeće stvaranja paške čipke koje će im predstaviti Jasna Magaš ispred Društva paških čipkarica Frane Budak.
Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, ostanak stanovništva na otocima te brendiranje proizvoda oznakom HOP. Sajam je ujedno i turistička promidžba i prezentacija bogate ponude i sadržaja hrvatskih otoka.

Izlagači:
Opg Ivana Prah, Krk
Opg Žampera, Žman, Dugi otok
Domaća radinost Mate Rančić, Preko, otok Ugljan
Opg Filip Simičić, Rava
Opg Budislav Mađerić, Pašman, otok Pašman
Obrt Kamen Dizajn, Preko, otok Ugljan
Opg Senka Otavijević, Sutomišćica, otok Ugljan
Opg Mario Šmit, Prvić Šepurine, otok Prvić
Opg Vidas, Novalja, otok Pag
Domaća radinost Ivanka Milašinović, Ždrelac, otok Pašman
Domaća radinost Ivan Longin, Kali, otok Ugljan
Domaća radinost Željko Jerolimov, Preko, otok Ugljan
Opg Vesna Zalović, Tkon, otok Pašman
Opg Ante Grdaš, Tkon, otok Pašman
Opg Anto Žužul, poluotok Pelješac
Opg Snježana Strihić, Ugljan, otok Ugljan
Paška sirana d.d., Pag, otok Pag
Solana Pag d.d., Pag, otok Pag
Ljiljana Festini, Pag, otok Pag
Društvo Paških čipkarica, Pag, otok Pag
Samostan sv. Margarite, Pag, otok Pag
Učenička zadruga „Slani škoj“ Srednje škole Bartula Kašića, Pag, otok Pag

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Republike, Zadarske županije, Grada Zadra, Turističke zajednice Grada Zadra, Grada Paga i Turističke zajednice Grada Paga.

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Šibensko-kninska

Počinje pakleni listopad za Narančaste...

Splitsko-dalmatinska

Pronaći igrače za tri pozicije: desnog bočnog, srednjeg veznog i napadača, ključna je zadaća vodstva Hajduka prije početka nove sezone. Zasad se čini da...