Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Splitsko-dalmatinska

Splitsko-dalmatinska županija nastavlja pomagati Petrinji: svaki grad i općina obnovit će jednu kuću uništenu razornim potresom

U sklopu inicijative kojoj su se pridružili brojni gradonačelnici i načelnici s područja Splitsko-dalmatinske županije, župan Blaženko Boban posjetio je Petrinju po drugi put, nakon prethodnog posjeta u kojem je dogovorena pomoć županije u obnovi škole Ivan Goran Kovačić u mjestu Gora kraj Petrinje.

Inicijativi se pridružio i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, kao i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić. Svaki od gradova ili općina obnovit će jednu kuću uništenu razornim potresom, piše SD.

Kako bi pomogli obiteljima u obnovi njihovih domova, gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, grada Solina Dalibor Ninčević, grada Makarske Jure Brkan i načelnik Podstrane Mladen Bartulović zajedno sa županom Bobanom održali su sastanak sa Stožerom za obnovu potresom pogođenih područja na čelu s ministrom Medvedom u Petrinji vezano za način i model pomoći.

– Čekamo projektnu dokumentaciju i troškovnik za obnovu škole koju se Splitsko dalmatinska županija obvezala sanirati – istaknuo je nakon sastanka župan Boban te dodao kako su na sastanku dogovorili i neke nove aktivnosti.

– Ovo ljeto dogovoreno je da se u dva navrata po sedam dana 50-ero djece s područja Sisačko moslavačke županije ugosti u kampu Crvenog križa Splitsko dalmatinske županije u općini Okrug. Splitsko dalmatinska županija organizirat će prijevoz kao i smještaj za djecu s ovog područja – kazao je Boban.

Koordinaciju aktivnosti između Stožera, Županije te gradova i općina vodit će saborski zastupnik Ante Bačić.

– Vrijeme je, nakon što smo prošli prvu fazu početnog vala humanitarne pomoći, prijeći u fazu organizirane, konkretne obnove pojedinih infrastrukturnih objekata ili kuća pojedinih građana – istaknuo je Bačić.

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Šibensko-kninska

Počinje pakleni listopad za Narančaste...

Splitsko-dalmatinska

Pronaći igrače za tri pozicije: desnog bočnog, srednjeg veznog i napadača, ključna je zadaća vodstva Hajduka prije početka nove sezone. Zasad se čini da...