Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

Dobre vijesti za stanovnike Imotske krajine: kreće izgradnja rotora u Glavini Donjoj, govorilo se i o izgradnji brze prometnice Imotski – Zagvozd

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić u ime investitora i predstavnik firme “Patrlji” d.o.o. kao izvođača radova  u četvrtak su u Imotskom potpisali ugovor o izgradnji rotora kod Vukadinovića kuće u Glavini Donjoj, piše SD.

Točnije, dokument koji je potpisan u nazočnosti dožupana Ante Šošića i imotskog gradonačelnika Ivana Budalića nosi oznaku “Ugovor za projekt Rekonstrukcije križanja državne ceste DC60, županijske ceste ŽC6157 i lokalne ceste LC67161” (sanacija opasnog mjesta Vukadinovići).

Ugovorena vrijednost radova prve faze izgradnje rotora iznosi 3.331.302,00 kune bez PDV-a, rok za završetak radova je četiri mjeseca, a nadzor je povjeren firmi Terestrika d.o.o.

Izvođač radova, firma “Patrlji” iz Podbablja, kreće s izgradnjom prve faze već s početkom travnja.

– Mogu istaknuti da prva faza izgradnje rotora predviđa izgradnju tri prilaza i kružno raskrižje, a četvrti prilaz bit će naknadno riješen u drugoj fazi jer imamo nekih imovinsko pravnih problema. Mi u legalnoj proceduri imamo sve građevinske dozvole za izgradnju prve faze rotora, a 18. ožujka imamo još jednu raspravu na kojoj ćemo riješiti i ostale parcele potrebne za izgradnju druge faze. Napominjem, za prvu fazu izgradnje nemamo nikakvih problema i imamo svu potrebitu dokumentaciju i radovi će krenuti uskoro, a s tim ćemo i razinu sigurnosti prometa, pa i izgradnjom nogostupa od Kamenmosta prema Imotskom podignuti na značajnu visinu, izjavio je Josip Škorić.

U izjavi za novinare Škorić se dotaknuo i još jednog kapitalnog projekta, a to je izgradnja brze spojne prometnice Imotski-čvorište autoceste u Zagvozdu.

– Ono što je konačno rješenje za sigurnost prometa u Imotskom i njegovom bližem okružju svakako je izgradnja spojne prometnice Imotski – Zagvozd. I sam premjer Plenković je upravo u Imotskom izjavio da će se za mandata ove Vlade započeti sa izgradnjom te važne prometnice. Mi smo u ovom trenutku izradili studiju izvedivosti, ugovorili smo izradu studije utjecaja na okoliš, idejnih projekata do lokacijske dozvole i to sve do prve polovice 2022. godine, te u konačnici da se krajem te godine ili najkasnije početkom 2023. raspiše natječaj za njenu izgradnju, čime će se sav tranzitni promet preusmjeriti na tu prometnicu i osloboditi sadašnja D-60 te stvoriti veća sigurnost u prometu u Imotskom, istaknuo je Škorić.

– Ne krijem zadovoljstvo zbog potpisa ovoga ugovora o izgradnji prve faze rotora, ali i pripremnih radova oko spojne prometnice Imotski-Zagvozd, jer sam osobno, kao i cijela županija do sada uložio mnogo truda da se konačno riješi ta bitna prometna infrastruktura za grad Imotski, riječi su dožupana Ante Šošića.

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Šibensko-kninska

Počinje pakleni listopad za Narančaste...

Splitsko-dalmatinska

Pronaći igrače za tri pozicije: desnog bočnog, srednjeg veznog i napadača, ključna je zadaća vodstva Hajduka prije početka nove sezone. Zasad se čini da...