Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zanimljivosti

Primošten dobio novi proračun: iduće godine planira se potrošiti 19,7 milijuna kuna, najviše na Dom za stare i nemoćne te uređenje ulica

Foto: PrimostenPlus.com / TZ-Primosten.hr

Primoštensko Općinsko vijeće prihvatilo je proračun za 2021. godinu u iznosu od 19,7 milijuna kuna, u istom iznosu predviđeni su i rashodi. Proračun je konsolidiran, istaknuto je, a naglasak je stavljen na razvoj i zadržavanju standarda, te javne potrebe mjesta, osobito u segmentu socijalnih prava, piše SD.

U idućoj godini porez i prirez na dohodak planiran je u iznosu od 2,4 milijuna kuna, dok bi porez na imovinu trebao bi prema planu iznositi 2 milijuna kuna. Značajan je prihod i od pristojbi po posebnim propisima, od komunalne naknade prihod bi trebao iznositi 3,5 milijuna kuna, a od komunalnog doprinosa uprihodovati 2,5 milijuna kuna.

Program održavanja komunalne infrastrukture težak je 1.478.950 kuna, dok će se u kapitalne projekte namjerava potrošiti 8 milijuna kuna. Najviše proračunskog novca bit će uloženo u projekt Put murve i Podakraje, i to 4 milijuna kuna, te u dom za stare i nemoćne – 2 milijuna kuna.

Vijeće je prihvatilo i drugi ovogodišnji rebalans kojim su ukupni prihodi umanjeni za čak 6.457.830 kuna, pa proračun za 2020. godinu u konačnici iznosi tek nešto više od 20 milijuna kuna. Inače u korona godini porezni prihodi pali su za 27 posto, a porezi na imovinu čak za 37,70 posto.

Općinsko vijeće prihvatilo je Odluku o trećim izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja naselja Dolac. Razlozi koji su navedeni za izmjenu ovog UPU su usklađivanje s Prostornim planom uređenja Općine Primošten, novi zakonski propisi o prostornom planiranju, jasnije definiranje prostorno planskih uvjeta za zadržavanje u prostoru nezakonito izgrađenih građevina, lakša rekonstrukcija postojećih građevina i realizacija novih zahvata u prostoru.

Prenamjenjuje se i dio prostora u obuhvatu koji se odnosi isključivo na građevinsko područje naselja ukupne površine 30 ha.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Šibensko-kninska

Počinje pakleni listopad za Narančaste...

Splitsko-dalmatinska

Pronaći igrače za tri pozicije: desnog bočnog, srednjeg veznog i napadača, ključna je zadaća vodstva Hajduka prije početka nove sezone. Zasad se čini da...