U Zadru završnica SEHA lige

Pandemija je poremetila sve moguće planove sportašima i sportskim organizacijama širom svijeta, pa tako i vodstvu SEHA lige. Početkom travnja trebala se odigrati završnica lige u Zadru, ali zbog epidemioloških mjera te odgode brojnih sportskih natjecanja, odlučilo se pričekati s razvojem situacije. Službena internetska stranica SEHA lige danas je objavila kako će se Final Four odigrati od 4. do 6. rujna u dvorani Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku.

Moraju se popuniti slobodna mjesta na FF-u

Prije negoli krene završnica produljene sezone 2019./20. u Zadru, morat će se odigrati zaostale uzvratne utakmice četvrtfinala SEHA lige. Ono što nas zanima je uzvratni susret između našičkog Nexea i makedonskog Vardara, još uvijek aktualnog prvaka Europe, koji je na rasporedu 29. kolovoza u Skopju. Prva utakmica završila je minimalnom pobjedom makedonske momčadi, 30:31. U uzvratu je sve moguće, a ako Nexe ponudi igru kao u dosadašnjim pripremnim dvobojima, mogli bi se nadati nečemu. U drugom susretu četvrtfinala sastat će se Veszprem i Vojvodina. Prvi susret u Novom Sadu završio je pobjedom Mađara 31:26. Taj dvoboj bit će odigran 25. kolovoza.

Moguće hrvatsko polufinale

Dvije momčadi uspjele su otprije izboriti pravo nastupa na završnici SEHA lige, a to su PPD Zagreb i bjeloruski Meškov iz Bresta. Zagreb je u četvrtfinalu izbacio slovački Tatran Prešov, a Meškov je prošao ukrajinski Motor Zaporožje. Zagrebaši će u polufinalu ići na pobjednika dvoboja Nexe – Vardar, što znači, ako Našičani prođu tešku prepreku, u finalu će hrvatski rukomet imati sigurno jednog predstavnika.

Polufinale SEHA lige

PPD ZagrebNexe / Vardar

Meškov Brest – Vojvodina / Veszprem

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *