Hrvatska

Sveučilište u Zagrebu povući će tužbu protiv studenta Kovača

foto: ilustracija

Sveučilište u Zagrebu povući će tužbu protiv studenta Luke Kovača, zaključeno je na sastanku rektora Damira Borasa s predsjednikom Studentskog zbora Nediljkom Jerkovićem i studentskom pravobraniteljicom Barbarom Šimić, priopćeno je iz Sveučilišta.

Jerković i Šimić razgovarali su jučer s Kovačem te ustvrdili da u njegovu istupu nije bilo loše namjere, što je rektor prihvatio, navodi se u priopćenju.

Sveučilište je tužilo potpredsjednika Studentskog zbora na Hrvatskim studijima Luku Kovača tražeći 20.000 kuna odštete za nanošenje štete ugledu Sveučilišta.

Kovač je 2. studenoga izjavio Hini, komentirajući provalu u prostorije Studentskog zbora i studentskih udruga na Hrvatskim studijima, kako ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge. Boras je izjavio da je podnesena tužba protiv Kovača jer nije bilo drugog načina da se spriječe neistine protiv SveučilištaPostoji sloboda govora, ali ne i sloboda iznošenja neistina. Nažalost, predaleko su otišle stvari protiv Sveučilišta u zadnje vrijeme, rekao je rektor.

Taj potez kritizirala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, koja je rekla kako joj je, kao profesorici koja je gotovo cijeli radni vijek provela na Sveučilištu u Zagrebu, vrlo tužno da sa studentima, koji imaju određene primjedbe i pritužbe razgovaramo preko sudova, umjesto da otvorimo neposredan dijalog.

Nakon toga Boras je izjavio novinarima kako se nada da će sve ići u smjeru povlačenja tužbe protiv Kovača jer Sveučilište nema želju bilo koga kažnjavati te za nanošenje štete ugledu Sveučilišta optužio medije.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */