Split

POSLASTICA ZA KRAJ LJETA NA GRIPAMA: “Teatar pod zvijezdama” će ugostiti vrhunske kazališne komedije i niz atraktivnih koncerata

Unutar zidina prekrasne višestoljetne tvrđave Gripe danas je javnosti predstavljen novi kazališno glazbeni festival “Teatar pod zvijezdama”!

Kako saznajemo od organizatora, Karaman koncert i udruge Amadeus u čije ime su nam program predstavili Damir Karaman i Anet Rožić, ciljeva ovog festivala ima i više nego dovoljno.

Ponajprije dovesti u Split vrhunske kazališne predstave, renomirane glumce i odlične glazbene programe te time ponuditi kvalitetan programski sadržaj po pristupačnoj cijeni ulaznica od 80 kuna.

Zaživiti i podsezonu odličnim događanjima i pružiti publici mjesto za kvalitetna druženja uvodeći na “Teatar pod zvijezdama” tzv. theatre and clubbing koncept druženja publike s izvođačima po završetku programa. Pomno odabrana lokacija tvrđave Gripe izabrana je jer nudi savršenu kulisu festivalu u vidu višestoljetnih zidina i zvjezdanog neba, ali i da se kao jedinstveni objekt koji naš grad posjeduje, i to u samoj blizini centra grada, zaustavi od devastiranja i ponovno vrati u funkciju prostora za održavanje kulturnih programa za kojima su potrebe u našem gradu velike.

Stoga s ponosom najavljujemo novi kazališno glazbeni festival “Teatar pod zvijezdama” koji nam donosi više no zanimljiv i kazališni i glazbeni repertoar a održat će se od 22. kolovoza do 20 rujna.

Program festivala nudi pet briljantnih kazališnih komedija koje su obilježile ovu sezonu a u sklopu festivala “Teatar pod zvijezdama” imati će svoju premijeru u Splitu.

Nakon što je splićane oduševio predstavom “Političar” sve popularniji splitski glumac Slavko Sobin stiže s novom predstavom “Who t f*** is Biba” s kolegicom Petrom Kurtelom.

Stižu nam “Dekorater” kazališne grupe Lectirum s prvacima drame Goranom Grgićem, Ksenijom Pajić i Ines Bojanić, zatim komedija koja je oduševila i kritiku i publiku “Titon” u maestralnoj izvedbi Judite Franković Brdar dok samog Titona igraju Marko Braić, Vladimir Posavec Tušek i nestor hrvatskog glumišta Žarko Potočnjak.

Do suza će Vas nasmijati i komični polumjuzikl “Žuta minuta” u izvedbi Hane Hegedušić i Igora Barberića koji su zaslužni i za režiju predstave dok su zarazni songovi stigli iz tvornice hitova čitave obitelji Huljić. Jedina predstava koja na festivalu ne igra premijerno je splitska hit komedija “Splićanke” GKM Split u režiji Ivana Lea Leme kojoj će ova izvedba biti oproštajna pred splitskom publikom ali i početak velike turneje po Hrvatskoj i regiji.

Za glazbeni dio programa najavljeni su koncerti i to onaj klape Vinčace, višestrukih pobjednika Festivala dalmatinskih klapa u Omišu povodom 20 godina njihova postojanja ali i nedavno osvojenog još jednog zlata na omiškom Festivala.

Tu je još jedan obljetnički koncert velikog splitskog kantautora Harija Rončevića povodom 25 godina njegove umjetničke karijere. Dašak mistike s istoka na festival donosi u Split nikad dosad viđeni glazbeno scenski spektakl Noć derviša koji će nas zvukom i pokretom povesti u čaroban svijet Turske. Priliku da svojim koncertom zatvori festival dobio je mladi popularni tenor Marko Škugor kojem će ovo biti prvi solistički koncert u Splitu a sudeći po rasprodanim dvoranama diljem Hrvatske znamo da ga i splitska publika željno očekuje.

Podršku festivalu dali su Grad Split, Turistička zajednica grada Splita, Bakra – pizza & steak bar, konoba Lučac i Pixera. Zahvaljujući njima ulaznice za sve programe su po cijeni od 80 kuna.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */