Hrvatska

Od idućeg tjedna ponovno poskupljuju cigarete

Ministar financija Zdravko Marić gostovao je sinoć na RTL-u gdje je najavio da se od 1. siječnja smanjuju trošarine na automobile, a od idućeg tjedna poskupljuju cigarete za jednu kunu.

Marić je ponovio da više neće biti trošarine, već pristojbe na rabljene automobile, no otkrio je da će Vlada iduće godine ići i u smanjivanje trošarina na nove automobile.

Kao što sam prije najavio jednim sveobuhvatnim paketom želimo učiniti obnavljanje voznog parka u RH ne samo iz proračunske perspektive, nego iz perspektive sigurnosti, zaštite okoliša i svega onoga što je važno –  kazao je Marić.

Ipak, koliko bi to smanjenje trošarina moglo biti nije želio otkriti.

To ćete sve detalje još čuti jer radimo konačne obračune – rekao je.

Ministar se dotaknuo i nedavnih slučajeva beskompromisnog kažnjavanja poduzetnika od strane Porezne uprave, ponovivši da je od spomenute institucije zatražio izbjegavanje takvih drakonskih kazni za bagatelne prekršaje.

Kratko ću vas podsjetiti. Prošle godine pred početak turističke sezone, to je bio moj početak mandata kao ministar financija, na internom kolegiju, a i javno sam isto govorio, da apeliram i želim od Porezne uprave partnerski odnos, da za prvi prekršaj i bagatelni prekršaj ne idemo u one mjere koje su bile vidljive proteklih godina da se zbog kuglice sladoleda blokiraju i pečatiraju ugostiteljski objekti –  zaključio je ministar Marić.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */