PLUS Zdravlje

OD SADA U SPLITU // Znate li za macerat? Pomiješan s raznim prirodnim sastojcima postaje lijek za sve

Kroz ovaj tjedan u sam centar Splita, u trgovinu domaće spize i prirodne kozmetike Eco Garden stiže 12 različitih hladno prešanih ulja u sinergiji s ljekovitim biljem. Odlika ove linije macerata je inovativnost u izradi u kombinaciji s dugogodišnjim iskustvom u fitoterapiji.

Po prvi puta, u formulaciji ljekovitih macerata, macerator također dobiva bitnu ulogu u djelotvornosti cjelokupnog pripravka.

– Pomnim odabirom sastavnica naših macerata postigli smo efekt sinergijskog djelovanja hladno prešanih ulja i ljekovitog bilja maceriranog u njima – ističu proizvođači iz tvrtke Matičnjak Essentia.

Svaka znanost neprestano se razvija pa tako i znanost o poznavanju i djelovanju ljekovitog bilja. Istraživanja učinkovitosti bilja i klinička ispitivanja svakodnevno nam šire obzore te je na nama da ljekovito bilje iskoristimo na najbolji i najprirodniji mogući način. Ljekovito bilje možemo koristiti na mnoge načine. Možemo ga preliti vrućom vodom ili ga u njoj prokuhati i tako dobiti dekokt, infuz ili jednostavno rečeno čaj. Isto to bilje možemo potopiti u alkohol i dobiti tinkturu. Treći način ekstrahiranja aktivnih ljekovitih principa „duše“ same biljke je izrada uljnih macerata. Dobivaju se tako da se ljekovito bilje potapa u hladno prešano ulje i pritom biljke, tijekom četrdesetak dana, otpuštaju svoje ljekovite tvari u ulje. Kako mi za macerate koristimo hladno prešana ulja koja sadrže esencijalne masne kiseline pa i eterično ulje poput timokinona i shodno tome sama po sebi imaju određenu funkciju, u slučaju macerata javlja se određena sinergija koja zbraja ljekovita svojstva samog bilja, ali i ulja u kojem je to bilje macerirano.

Kojih 12 veličanstvenih macerata stiže u Split?

Macerati – sinergija ljekovitog bilja i hladno prešanih ulja
– za jačanje organizma
– za jačanje srčanog mišića
– za bolju cirkulaciju
– za regulaciju razine šećera
– za regulaciju kolesterola
– za poboljšanje funkcije prostate
– za hipofunkciju štitne žlijezde
– za poboljšanje funkcije bubrega
– za zdraviji želudac
– za regulaciju žuči
– za jačanje korijena kose
stiže u Split te će biti stalno dostupni kupcima šireg splitskog područja.

– Svojstva Matičnjak Essentia macerata potječu od kombiniranog djelovanja više sastavnica koje su odabrane na temelju višegodišnjeg iskustva u izradi ljekovitih biljnih pripravaka. Prilikom izrade naših macerata usvajamo princip u kojemu je cjelina važnija od sastavnih dijelova – pojašnjavaju nam iz Fitzone, partnera splitskog Eco Gardena.

Ulja i svašta nešto dobro uskoro u Eco Gardenu

Kroz ovaj tjedan u samom centru Splita, u novoizgrađenoj zgradi Basilica na parkingu od Lavčevićeve zgrade otvara se Eco Garden, trgovina koja obiluje domaćom spizom i prirodnom kozmetikom koju je do sada bilo nemoguće nabaviti u ostalim splitskim trgovinama. Navedena hladno prešana ulja kao i brojne druge proizvode, zainteresirani će moći pronaći u Eco Gardenu, odmah po otvorenju.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */