Hrvatska

VREMENSKA PROGNOZA // Za Novu Godinu iznadprosječno toplo

U srijedu će u Hrvatskoj biti vjetrovito i iznadprosječno toplo. U središnjim i istočnim predjelima Hrvatske bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te uglavnom bez oborina, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na Jadranu i u gorju bit će umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu, moguće i grmljavinu.

Uglavnom na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru kiša može biti obilna. U najvišem gorju moguća je susnježica i snijeg, uglavnom prema kraju dana. Puhat će umjeren i jak jugozapadni, potom južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 15 stupnjeva Celzija, u gorju malo niža.

U četvrtak će biti pretežno oblačno s povremenim oborinama i hladnije. Na kopnu će kiša postupno prelaziti u susnježicu i snijeg, naprije u gorju, potom i u nekim nizinama.

Na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom i obilnija oborina, a u unutrašnjosti Istre i Dalmacije i susnježice ili snijeg nošen vjetrom.

Na Jadranu će jako jugo i južni vjetar okretati na sjeverozapadni i buru, naprije na sjevernom dijelu, dok će u unutrašnjosti umjeren do jak jugoistočni i južni okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni.

Temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 9 do 14, prema noći osjetno hladnije.

Unatoč natprosječno viskokim temperaturama za ovo doba godine, za doček Nove Godine na otvorenom ipak se treba pripremiti jer će temperature varirati od 0 stupnjeva u Imotskom do 10 stupnjeva u Rijeci.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */