Hrvatska

Todorić oduševljen blokadom imovine: “Ovo je moja prva velika pobjeda”

Ivica Todorić je kasno sinoć na svom blogu slavodobitno prokomentirao odluku Županijskog suda o blokadi imovine svim osumnjičenima u slučaju Agrokor.

Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu jučer je, na prijedlog izvanredne uprave Agrokora na čelu s Antom Ramljakom, blokirao imovinu svih okrivljenika obuhvaćenih istragom u slučaju Agrokor koje se tereti da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. nanijeli štetu od ukupno 1,6 milijardi kuna, piše Index.hr.

Podsjetimo, već ranije je blokirana imovina prvookrivljenog u slučaju Agrokor – Ivice Todorića, koji se još uvijek nalazi u Londonu.

Tim povodom jučer kasno navečer na svom blogu oglasio se i sam Todorić te ustvrdio kako se radi o njegovoj “prvoj velikoj pobjedi”.

Odluku Županijskog suda na zahtjev Ante Ramljaka smatram svojom velikom pobjedom! Svi oni koji su o meni mjesecima govorili laži o navodnim pronevjerama milijardi kuna sada mogu lako utvrditi i moju imovinu, i načine njezina stjecanja, ali i sve transakcije kojima me žele kriminalizirati. Odluka Županijskog suda u Zagrebu da prihvati odštetni zahtjev Ante Ramljaka u iznosu od 1,6 milijardi kuna koje, zbog navodne štete Agrokoru, potražuje od mene i mojih suradnika samo je još jedan dokaz o tome da sam cijelo vrijeme govorio istinu i iznosio točne podatke. Nikada iz Agrokora nisam otuđio niti jedan jedini euro, sav novac utrošen je isključivo za razvoj i poslovanje Agrokora. Odluka Županijskog suda o blokadi moje imovine najbolje pokazuje i čime točno raspolažem – nakon desetljeća vođenja i stvaranja najveće privatne kompanije moja je imovina javna – četvrtina kuće u kojoj inače žive četiri obitelji, nekoliko poljoprivrednih zemljišta i prazni bankovni računi – napisao je Todorić.

Za to vrijeme Ramljak i kompanija iz otetog Agrokora izvlače stotine milijuna kojima plaćaju isljednike i financijske forenzičare, odnosno plaćaju svoje pouzdane partnere. Neka već jednom netko zatraži da se točno utvrdi gdje je taj silni novac! Naravno, utvrdit će da je svaki cent utrošen za rast Agrokora. Niti jedan jedini euro nije završio na mojim privatnim računima. Odštetni zahtjev i odluka Županijskog suda u Zagrebu tako je, ustvari, moja velika pobjeda jer je vrlo lako utvrditi tijek novca i dokazati da se radi o samo još jednoj predstavi za javnost u režiji Ante Ramljaka i Martine Dalić – stoji u zadnjem postu na Todorićevu blogu.

 

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */