Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Turizam

Uskoro članak o Dubrovniku u The Telegraphu s oko 20 milijuna čitatelja mjesečno

U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice Grada Dubrovnika te Turističke zajednice Mljeta, u Dubrovniku boravi britanska freelance novinarka hrvatskog porijekla Mary Novakovich, koja je vrsna poznavateljica hrvatske obale, a piše za prestižne britanske magazine, kao što su The Guardian, Conde Nast Traveller, The Telegraph, the Independent i Daily Mail. Novinarka i fotograf Adam Batterbee od 15. do 22. kolovoza boravu u Dubrovniku i na otoku Mljetu, te pripremaju članak za britanski The Telegraph koji broji dvadeset milijuna čitatelja mjesečno.

Tijekom svog boravka u Dubrovniku i na Mljetu novinarka i fotograf će odsjesti u Jadranskim luksuznim hotelima, Excelsioru i Odiseju te također i u apartmanima Pine tree na Mljetu.

U Dubrovniku je novinarku i fotografa The Telegrapha dočekala direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ana Hrnić te im zaželjela dobrodošlicu. Ana Hrnić i Mary Novakovich razgovarale su o važnosti britanskog tržišta za Dubrovnik te također i o podizanju svijesti britanskim čitateljima o Dubrovniku, kao jednoj od najsigurnijih destinacija na Mediteranu. Dubrovnik i okolica, kao kontinuirano najpopularnija destinacija za Britance i etablirani turistički brand na UK tržištu idealan su spoj kulturne i povijesne baštine te prirodnih ljepota, a dodatno bogatstvo eno-gastro ponude je dobitna kombinacija za sve Britanske posjetitelje.

Povratak prirodi trend je koji danas Britanci posebno slijede, a odnosi se na raznovrstan i povrh svega siguran odmor. Kombinacija grada i prirode, poput Mljeta, sa poznatim prirodnim ljepotama i tradicionalna izvrsnost ponude i bogata kulturno-povijesna baština Dubrovnika čini jedinstveno iskustvo za sve Britance i u ovim izazovnim vremenima.

Britansko tržište je najvažnije emitivno tržište Dubrovnika, čiji se turisti tradicionalno nalaze na vrhu top ljestvice najbrojnijih turista u Dubrovniku.
Trenutno su britanski turisti ponovno na prvom mjestu u Dubrovniku. Prema posljednjim dostupnim podatcima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, na dan 13. kolovoza u Dubrovniku je boravilo 2474 Britanca.

Dubrovnik je trenutno povezan s Ujedinjenim kraljevstvom s 36 letova tjedno, a prijevoznici su British Airways, EasyJet i Jet2.com. Destinacije su London LHR, London LGW, London STN, Manchester, Newcastle, Bristol, Birmingham, Edinburgh i London LTN.

Intenziviranjem zračnog prometa, promidžbom u britanskim prestižnim medijima i dobrom epidemiološkom situacijom u Dubrovniku, očekuje se porast broja turista s britanskog tržišta.

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Šibensko-kninska

Počinje pakleni listopad za Narančaste...

Splitsko-dalmatinska

Pronaći igrače za tri pozicije: desnog bočnog, srednjeg veznog i napadača, ključna je zadaća vodstva Hajduka prije početka nove sezone. Zasad se čini da...