Život & Kultura Kultura

U dvorcu Vitturi predstavljen 12. Kaštelanski zbornik

U organizaciji Društva za očuvanje kulturne baštine Kaštela „Bijaći“ i Muzeja grada Kaštela, u dvorcu Vitturi svečano je predstavljen 12. po redu Kaštelanski zbornik – publikacija koja je izdana nakon dvije i pol godine.

Prisutne je pozdravio predsjednik Društva “Bijaći” Tonći Burić, a novi Kaštelanski zbornik predstavio je pročelnik Konzervatorskog odjela u Trogiru, Miroslav Katić, koji se osvrnuo na sadržaj novog zbornika.

U 12. broju zbornika mogu se pročitati rubrike i teme iz društvenih znanosti, tekstovi Ankice Babin o 30 godina društva „Bijaći“, fra Bernardina Škunce o Danima fra Bernardina Sokola i Ivana Šute o znanstvenim arheološkim skupovima u Kaštelima,

U rubrici Arheologija, povijest, muzeologija nalaze se radovi Tonća Burića „Najstariji nalazi krunica u Dalmaciji“, Marijete Babin i Ivice Pleštine „Zaštitni arheološki i konzervatorski radovi u povijesnoj jezgri Kaštel Novog u 2016.“, Daniele Matetić Poljak i Doroti Brajnov Botić „Dva azijatska korintska kapitela iz Kaštel Sućurca i Kaštel Novog“, Krešimira Kužića „Izgled crkve Sv. Jure u Radošiću…“, Siniše Bizjaka i Ivane Duvnjak „Obnova kamenih vrata Kambelovca“ te Prijedlog programa reaktivacije Hale elektrolize bivše tvornice Jugovinil Mirele Duvnjak.

Prisutni su se ovom prilikom prisjetili hrvatskog književnika Tonća Petrasova Marovića, a s njegovim pisanim riječima sve ih je upoznala nacionalna prvakinja, glumica Ksenija Prohaska. Predstavljanju 12. Kaštelanskog zbornika nazočio je zamjenik gradonačelnika Grgica Benutić.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */