PLUS

TONA HRANE ZA BESKUĆNIKE // Novinari, udruge i poznati sportaši prikupili pomoć za udrugu MoST i socijalnu samoposlugu

foto: ilustracija

Humanitarna akcija Tona hrane za beskućnike odvija se danas od 18-20 sati u taekwondo klubu Marjan na splitskim Blatinama. Uručenje donacije bit će sutra u 10 sati na Poljudu.

Akciju šestu godinu zaredom organiziraju splitski sportski novinari okupljeni u inicijativu 4N. Stalni partneri akcije su HNK Hajduk, taekwondo klub Marjan i Klub splitskih olimpijaca. Prikupljaju se nekvarljiva hrana i higijenske potrepštine za udrugu MoST. Akciji se iz godine u godinu priključuje sve više građana Splita.

Kada je akcija prije pet godina pokrenuta, nazvali smo je “Tona hrane za splitske beskućnike”, no “tona” je već u drugoj sezoni prerasla u dvije, pa tri…, tako da s ponosom možemo otkriti da će u svom šestom izdanju, kao što je bio slučaj i u svakom prethodnom, donacija dvostruko premašiti prošlogodišnju, tijekom koje je prema procjeni skupljeno nešto više od 30.000 kuna vrijednosti u hrani i higijenskim potrepštinama. Akciju su i ove godine podržali HNK Hajduk, Taekwondo klub Marjan, Klub splitskih olimpijaca, Košarkaški klub Split, Golf klub Split 1700, Vaterpolo klub Jadran, Vaterpolo klub Mornar Brodospas, Ragbi klub Nada…, a privatne donacije dali su i bivši igrači i kapetani HNK Hajduka Lovre Kalinić, Nikola Vlašić, Mario Pašalić, Mijo Caktaš, Goran Milović, Mario Maloča, proslavljeni košarkaš Nikola Vujčić, te tri heroine splitskog sporta koje su s nama na svakoj akciji, Blanka Vlašić i mlade mame Ana i Lucija Zaninović. Doprinos akciji dala je i ove godine tvrtka “Tommy”, koja će na kupljenu količinu robe dodati 30% svoje donacije, –  rekao je začetnik ove humanitarne akcije Tomislav Gabelić.

Uručenje donacije upriličit će se na stadionu u Poljudu u srijedu 13. prosinca u 10 sati. Sportaši će se tom prilikom fotografirati i družiti sa štićenicima udruge MoST.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */