Split

Splitski Vodovod: “Zaštite svoje vodomjere od hladnoće”

S obzirom na najave iznimno niskih temperatura prijeko je potrebno zaštititi vodovodne instalacije od smrzavanja.

Iz splitskog Vodovoda i kanalizacije napominju da interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera).

Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici vodovodne usluge, te građanima savjetuju, da još jednom provjere zaštitu svojih internih vodomjera i vodovodnih instalacija.

Potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično.

Stoga mole potrošače da poduzmu slijedeće radnje i mjere opreza:

1. Zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput: (dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame, jutenih vreća i sl.)

2. Ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini.

3. U vikendicima i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te kod odlaska na duži put, zatvore ventil iza vodomjera i ispuste vodu.

4. Također treba pripaziti na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima i sl).

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */