Split

Splitske udruge predlažu Opari što dalje s plažom Kaštelet

foto: HRT

Splitske udruge okupljene u inicijativu JavnoST (AAA, DAS, Društvo Marjan, Get, GIST, HULU, Kvart, Teserakt) predložili su gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari da za uređenje i urbano opremanje plaže Kaštele raspiše urbanističko-arhitektonski natječaj. Cilj natječaja je, pojašnjavaju iz Inicijative, dobivanje idejnog rješenja kojim će se cjelovito sagledati područje plaže Kaštelet.

Rješenje bi trebalo sadržavati: rekonstrukciju zakonito izgrađenog objekta površine 38 metara kvadratnih, dizajn i poziciju još jednog ugostiteljskog objekta površine do 12 kvadrata s pripadajućim terasama, sanitarnim čvorovima i kabinama za presvlačenje, krajobrazno uređenje cjelokupnog obuhvata, urbanu opremu, obradu završnih ploha terena, rješenje pješačkog i biciklističkog prometa te prometa vozila u kretanju i mirovanju – navedeno je u prijedlogu gradonačelniku.

Usto, predlažu i da se po uzoru na anketu za uređenje žnjanske plaže provede anketa i za Kaštelet.

Anketa bi, osim dobivanja povratne informacije kakvu plažu građani žele, poslužila i za upoznavanje građana s posebnim mjerama zaštite koje vrijede za to područje. Predloženi pristup koji uključuje javnost, poštuje pravila struke i zakonske odredbe je najsigurniji model po kojem se mogu rješavati nagomilani problemi u gradu – navele su udruge okupljene u Inicijativu JavnoST.

Zaključili su da s nestrpljenjem očekuju nastavak započetog uvođenja reda te da su spremni pružiti i aktivnu potporu, u ovom slučaju kroz volonterski tim Društva arhitekata Splita koji može izraditi stručne natječajne podloge kao donaciju Gradu.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */