Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zadarska

Reljef paškog lava vraćen u grad Pag

Časne sestre Benediktinskog samostana sv. Margarite u Pagu svojim samozatajnim radom još su jednom pokazale predanost, ustrajnost i svjesnost o vrijednosti očuvanja bogatog kulturno -povijesnog nasljeđa grada Paga.

Naime, na inicijativu paških benediktinki pokrenut je postupak dugotrajne posudbe reljefa paškog lava sv. Marka s Narodnim muzejom u Zadru. Časna majka Benedikta Halilović i ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, mr.sc. Renata Peroš potpisale su Posudbeni ugovor, čime je reljef paškog lava postao dio fundusa muzeja benediktinki.

Reljef paškog lava je po svim zakonskim propisima dopremljen u Benediktinski samostan u Pagu s krajnjim ciljem prezentacije javnosti u sklopu budućeg muzejskog Lapidarija kao dio bogate paške sakralne i kulturne baštine.

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Šibensko-kninska

Počinje pakleni listopad za Narančaste...

Kolumna

25. studenog 2018. hrvatska Davis Cup reprezentacija osvojila je "salataru", drugi put u povijesti