Magazin Život & Kultura Pozitivna priča

Razgovarali smo s Dorom koja je u Potjeri osvojila 50 tisuća kuna, evo na što će ih potrošiti

U kvizu Potjera emitiranom na HRT-u, 18-godišnja studentica stomatologije Splićanka Dora Dodig-Perković uspjela je sa svojim kolegama odnijeti pozamašni iznos od 146.000 kuna, pa je tako svakome od njih pripalo približno 48.600 kuna. Prvi smo razgovarali s uspješnom mladom studenticom koja nam je otkrila na što planira potrošiti osvojeni iznos.

Dora je u samo jednoj minuti odgovorila na čak šest točnih pitanja, a raskoš znanja je osobito pokazala u završnoj potjeri kada je od trinaest točnih odgovora, koja je tročlana ekipa dala, ona odgovorila na njih osam. Ukupno je to dakle bilo šesnaest koraka prednosti, koji su se pokazali nedostižnim za lovca Deana Kotigu.

I dok na Sv. Nikolu djeca, ali i oni nešto stariji, u svoje čizmice dobivaju šibe i slatkiše, našoj sugovornici Sveti Nikola donio je gotovo 50 000 kuna. Od knjige Dan Browna, medicine, pa sve do sporta, Dora je u svakom slučaju rasturila na ovotjednoj Potjeri.

Kakav je osjećaj kao mlada studentica odnijeti ovako velik iznos na emisiji Potjera?

Osjećaj je vrhunski! Pogotovo zbog same hrabrosti da se prijavim. Poseban je osjećaj izaći pred Tarika Filipovića i okušati se protiv lovca Deana Kotige. Nadalje, nevjerojatno mi je da sam napokon dobila potvrdu svega što znam i jako sam sretna zbog toga!

Na koji način i koliko dugo si se pripremala za ovaj kviz?

Pripremam se cijeli život, čitam enciklopedije, posjećujem muzeje, galerije i javna predavanja, pratim dnevne novosti i puno samu sebe testiram na online kvizovima. Cijelo djetinjstvo sam bila vrlo znatiželjna i voljela sam provjeravati svoje znanje, pa je prijava na Potjeru bila logičan slijed događanja.

Odlaziš li inače na pub kvizove koji se u zadnje vrijeme često održavaju u Splitu?

Ne, ali ne znači da neću. Pogotovo zato što mi je mnogo iskusnih kvizaša reklo da je prava šteta da se ne okušam, pa zašto ne?

Planiraš li se, nakon ovakvog uspjeha, prijaviti i na još neke kvizove?

Trenutno ću se posvetiti svojim obavezama, ispitima, seminarima i predavanjima na studiju Dentalne medicine na Medicinskom fakultetu u Splitu, ali kad se slegnu dojmovi i kad se odlučim, obavezno idem i na HRT-ov kviz Šifru!

I za kraj, na što planiraš potrošiti dobiveni iznos?

Zarađeni novac namjeravam uštedjeti (najveći dio), međutim kako sam vatreni putnik, definitivno ću si priuštiti i neko daleko putovanje u neku egzotičnu destinaciju. Ne mogu se odlučiti kamo ću ići. Pada mi na pamet Maroko, Izrael, SAD… A dio će otići i za vozačku dozvolu za motor.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */