Zdravlje Život & Kultura Život

Predavanje “Prevencija prijeloma i padova u starijoj životnoj dobi” dr. Inge Vučice

foto: ilustracija

Predavanje “Prevencija prijeloma i padova u starijoj životnoj dobi” koje će održati Inga Vučica, dr. med., univ. mag. sanit. publ., spec. javnog zdravstva održat će se u srijeda, 29. studenog 2017. u 16 sati, u prostorijama “Centar Zlatno doba Udruge „MI“ – Split (Branimirova obala 1).

Inga Vučica je voditeljica Odsjeka za praćenje i evaluaciju funkcionalne onesposobljenosti i zdravstvenih potreba starijih osoba pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Cilj predavanja je podizanje svijesti starijih osoba i svih ostalih građana o mogućnosti prevencije prijeloma i padova utjecajem na faktore rizika koji mogu dovesti do neželjenih posljedica kod osoba starije dobi.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, procjenjuje se da u svijetu godišnje 424.000 osoba smrtno strada zbog pada. Trećina osoba starijih od 65 godina doživi pad, a učestalost padova raste s dobi. U Hrvatskoj su padovi vodeći uzrok smrtnosti i bolničkog liječenja od ozljeda u starijih osoba.

U prevenciji padova neophodno je poznavanje rizičnih čimbenika te provođenje preventivnih mjera u cilju manje izloženosti ili potpunog uklanjanja rizika.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */