Zdravlje

Pet odličnih načina da se riješite umora

foto: ilustracija

Verojatno ste se bar jednom do sada u životu susreli s teškim umorom, iako niste ništa radili. Osjećate se kao da se ne možete kretati, pričati, čak vam je teško sjesti na kauč i upalit televiziju.

Umjesto da odmah posegnete za lijekovima, isprobajte neki od ovih savjeta:

1. Ne zaboravite na doručak.

Naročito ako ranije niste imali običaj doručkovati. Razlog za to je usporavanje metabolizma, zbog čega će vas savladati osjećaj umora. Ako nemate vremena za doručak kod kuće, spakujte obrok za posao, i ponesite jogurt i voće.

2. Pijte dovoljno vode.

Kada je tijelo dehidrirano, ostajete bez energije i osjećate se umorno. Pritom je vrlo važno piti čistu vodu. Iako se kava odavno smatra tradicionalnim energetskim napitkom, najbolje bi bilo da konzumirate više mineralne vode, voćne sokove ili zeleni čaj.

3. Ako smatrate da vam je potrebno, odmorite se.

Najbolji način za to je dobar san. Dok spavamo, naše ćelije se obnavljaju, a pamćenje i raspoloženje poboljšavaju. Kako biste izbjegli slabije funkcioniranje organizma, najbolje bi bilo da spavate 8 sati. Ako želite spavati, ali ne možete zaspati, napravite toplu kupku u koju ćete dodati esencijalno ulje lavande koje vas opustiti.

4. Kad vas savlada osjećaj umora, pustite veselu muziku i počnite plesati.

Koliko god vam to u tom trenutku bilo teško, imajte na umu da će vam pomoći. I nemojte brinuti kako plešete, ionako vas nitko ne gleda.

5. Ne uzrujavajte se oko malih stvari.

Stres utječe na vaš energetski potencijal na destruktivan način. Iako ne postoji način da izbjegnete stres, možete ga nadvladati mjenjanjem svojih vlastitih odbrambenih mehanizama. Krećite se krugovima pozitivnih ljudi i odvojite se od situacija čiji ishod ne možete promijeniti. Kada naiđete na stresnu situaciju, samo slegnite ramenima, recite stresu “ne” i uživajte u životu.

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */