PLUS Hrvatska

Nećete pogriješiti ako planirate doček na otvorenome, bit će iznadprosječno toplo

Oni koji planiraju novu 2018. dočekati na otvorenome, prema pisanju HRT-a neće pogriješiti. Diljem zemlje posljednja ovogodišnja noć trebala bi biti vedra i suha te iznadprosječno topla. Slavlje na otvorenome kiša bi mogla pokvariti samo na riječkom području, no svi ostali moći će bezbrižno uživati u vatrometu – barem kad je riječ o vremenskim uvjetima.

U novogodišnjoj noći u većem dijelu Hrvatske očekuje se zapravo idealno vrijeme za doček na otvorenom. To bi značilo da će biti uglavnom suho, bez oborina i da će biti razmjerno toplo za doba godine. Slabe kiše u novogodišnjoj noći moglo bi biti ponajprije na Sjevernom Jadranu i to najvjerojatnije na širem riječkom području. Poneka kap kiše može pasti i u Gorskom kotaru.

Bit će iznadprosječno toplo. Na kopnu temperatura zraka u novogodišnjoj noći bit će između jedan i šest Celzijevih stupnjeva pri čemu će ove najniže vrijednosti biti ponegdje u gorju, ali isto tako i na istoku zemlje. Na Jadranu toplije pri čemu će temperatura najvjerojatnije biti od 3 ili 4 Celzijeva stupnja na sjeveru pa otprilike do 7 ili 8 u Dalmaciji. I svakako još treba spomenuti da će biti vjetrovito, osobito na Jadranu gdje će puhati umjereno i jako jugo. A vjetrovito bi moglo biti i u Gorskim krajevima uz umjeren jugozapadnjak, piše HRT.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */