PLUS Dalmacija

Ministarstvo mora: “Karte otočanima neće poskupjeti”

Na poticaj Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet, izvan snage je stavilo Otočni cjenik za 2018. godinu, a prema kojem bi na dijelu linija došlo do određenog povećanja cijena otočnih karata.

To je priopćilo Ministarstvo mora, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

-“Kao što je i jučer najavljeno, navedeni Otočni cjenik za 2018. neće se primjenjivati, već će korisnici otočnih iskaznica prijevoz s otoka i na otoke i dalje plaćati prema Cjeniku iz 2017. godine. Također, za djecu od 3 do 12 godina u izvansezonskom i sezonskom razdoblju primjenjivat će se cijena iz 2017. godine.

Naime, novi Otočni cjenik bit će definiran nakon donošenja Zakona o otocima, a što se očekuje tijekom 2018. godine te odgovarajućim izmjenama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, kojim će se obuhvatiti i pitanje otočnih karata.

Međutim, potrebno je naglasiti kako dio Odluke Vijeća, a koji se odnosi na smanjenje cijena u izvansezonskoj i sezonskoj plovidbi na državnim linijama, ostaje na snazi. To znači da će, primjerice, cijena za prijevoz automobila u izvansezonskom i sezonskom razdoblju na trajektnoj liniji Split – Vela Luka – Lastovo biti manja za do 160 kuna, na trajektnoj liniji Vis – Split biti manja za do 45 kuna, na trajektnoj liniji Zadar –Mali Lošinj za do 37 kuna, na liniji Stari Grad – Split za do 30 kuna i sl.” – stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */