Hajduk ih mora proći bez ikakvih problema!

Nisu Splićani ušli previše bajno u prvenstvo. Sedam bodova iz četiri utakmice drži ih na trećem mjestu što i nije loše, ali kad se uzme u obzir da vodeći Dinamo i Gorica bježe već pet bodova, ne ulijeva nam nadu kako se „bili“ mogu boriti za naslov prvaka. Ili biti barem konkurentni. Međutim, sutrašnji Hajdukov protivnik, makedonska Renova u svoje prvenstvo ušla je puno lošije. U pet početnih kola ugrabili su isto toliko bodova uz samo jednu pobjedu, protiv Akademije Pandev 2:0. Nalaze se na desetoj poziciji te su samo dvije momčadi slabije plasirane.

Makedonci se najviše bave posrnulim Vardarom

U makedonskim se medijima ne bave previše slabom igrom Renove te nadolazećim dvobojem drugog pretkola Europske lige. Glavna im je tema aktualni prvak Vardar te njegovo slabašno osmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Renovi se, naprosto, ne vjeruje kada je u pitanju europski sraz s Hajdukom, unatoč raznim kiksevima splitske momčadi prošlih godina protiv Gzire i Dile Gori.

Caktaš skuplji 1,4 milijuna eura od čitave Renove

Kada usporedimo tržišnu vrijednost nogometaša i jedne i druge momčadi, tada tek dolazimo do zapanjujuće razlike u kvaliteti. Najskuplji igrač makedonskog sastava je lijevo krilo, Remzifaik Selmani, koji vrijedi 250 tisuća eura. Za usporedbu, ta je cijena na razini 22. najskupljeg „bilog“! To mjesto dijele Marin Jakoliš i Božo Mikulić. Desetka Hajduka, Mijo Caktaš (3,7 milijuna eura), vrijedi čak 1,4 milijuna eura više od kompletnog rostera Renove! Pa nek se samo ponove Gzira ili Dila…

Tri najskuplja igrača u objema momčadima prema Transfermarktu

HAJDUK – Mijo Caktaš (3,7 milijuna eura), Jairo (1,6 milijuna eura), Darko Nejašmić (1,6 milijuna eura)

Renova – Remzifaik Selmani (250 tisuća eura), Argjent Gafuri (200 tisuća eura), Xhelil Abdulla (200 tisuća eura)    

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *