PLUS SPORT Nogomet

Davor Šuker dobio novi predsjednički mandat, Hajdukovci napustili skupštinu

foto: HNS

Davor Šuker dobio je novi predsjednički mandat u Hrvatskom nogometnom savezu. 48 glasova bilo je ZA, 3 protiv i 1 suzdržan za Šukera.

Predstavnici Hajduka i Splitsko-dalamtinskog nogometnog saveza napustili su izbornu skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza, koja se u petak održava u hotelu Sheraton, uz tvrdnju kako nije legalna.

– Skupština je sazvana po jednom poslovniku, a vodi se po drugom poslovniku. Stari poslovnik nije u skladu sa Zakonom o sportu, a sada ga na ovoj Skupštini žele promijeniti, zbog čega je ova Skupština nelegalna. Zbog toga tražimo raspuštanje ove Skupštine – kazao je Ivan Kos predsjednik Uprave Hajduka.

Njegov prijedlog je jednoglasno odbijen nakon čega su predstavnici Hajduka i Splitsko-dalmatinskog županijskog saveza napustili dvoranu.

Prigovor na promjenu dnevnog reda i mijenjanje poslovnika prvi je imao predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović. Za vrijeme njegova izlaganja Marasoviću je isključen mikrofon pa su novinari koji prate skupštinu u susjednoj dvorani ostali bez tona.

Predsjednik Splitsko-dalmatinskog županijskog nogometnog saveza Marko Erceg također je kazao kako je Izborna skupština nelegalna jer je sazvana po jednom poslovniku, a vodi se po drugom.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */