Hrvatska

Četvorica Hrvata sudjelovala u tučnjavi na utakmici Partizana i C. zvezde

foto: n1

Prema zasada zaprimljenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana sinoć, u srijedu 13. prosinca 2017. godine, su sudjelovala u tučnjavi tijekom nogometne utakmice između Partizana i Crvene zvezde te protiv njih nije proveden nikakav policijski postupak, stoji u odgovoru službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova na  sinoćnjem incidentu.

U priopćenju je navedeno da dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila liječničku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurokirurgiji Vojno medicinske akademije u Beogradu.

Nijedna od spomenutih osoba nije zatražila konzularnu pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima Republike Srbije, a Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će, sukladno svojim ovlastima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana, zaključuje se u priopćenju.

Beogradski mediji su objavili da su se među 26 uhićenih osoba nakon tučnjave tijekom sinoćnje utakmice Partizana i Crvene zvezde našla šestorica hrvatskih državljana. U masovnoj tučnjavi na južnoj tribini stadiona Partizana tijekom prvog poluvremena utakmice ozijeđeno je više osoba, nakon čega je u pratnji jakih policjskih snaga jedna skupina izvedena sa stadiona. Utvrđeno je kako se radilo o međusobnom obračunu među Partizanovim navijačkim frakcijama.

Prema priopćenju MUP-a Srbije, policija je poduzela sve mjere kako bi utvrdila sve okolnosti događaja, a nakon identificiranja osoba koje su sudjelovale u tučnjavi, po nalogu nadležnog tužitelja, bit će podignute odgovarajuće kaznene ili prekršajne prijave.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */