Dubrovnik

Započela je isplata naknade štete dubrovačkim vinogradarima

foto: ilustracija

Dubrovačko-neretvanska županija započela je isplatu 360 tisuća kuna vinogradarima županije kao pomoć za ublažavanje posljedica mraza iz travnja ove godine.

Novac će biti raspodijeljen na 536 vinogradara iz osam gradova i općina županije.

Spomenuta sredstva, ionako namijenjena za razvoj vinarstva u županiji, osigurana su kao ušteda troškova četvrtog Dubrovnik Festwine-a.

Pomoć je namijenjena tvrtkama, obrtima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a utvrđena je temeljem prijave kod tada proglašene elementarne nepogode utvrđene u suradnji s općinskim i gradskim povjerenstvima.

Bitno je napomenuti kako se ova pomoć, ni u kojoj mjeri ne odnosi na prijavljene štete iz Registra šteta nastalih uslijed elementarnih nepogoda, koje su sukladno zakonu, u nadležnosti Vlade Republike Hrvatske te će kao takve i biti razmatrane, kao što je to bilo i za ranijih elementarnih nepogoda.

Ova pomoć predstavlja doprinos očuvanju vinarstva i vinogradarstva kao gospodarske grane Županije, te tradicije i očuvanju vinove loze kao dijelu kulturnog nasljeđa, stoji u priopćenju Dubrovako-neretvanske županije.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */