Dalmacija

Vijećnici Kaštela usvojili proračun za 2018. godinu

Održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Kaštela, a vijećnici su većinom glasova usvojili svih 40 točaka dnevnog reda. Između ostalog, usvojen je prijedlog Proračuna Grada Kaštela za 2018. god. i projekcijama za 2019. i 2020. god.

Proračun Grada Kaštela za 2018. godinu (ukupni prihodi i primici) procjenjuju se na 147.307.720,00 kuna što je za 4,89 % više od plana za 2017.godinu. Prihod od poreza i prireza na dohodak čini najveći udio u ukupnim prihodima i iznosi 40,66 % a prihodi od komunalne naknade i doprinosa čine 24,99 % ukupnih prihoda i primitaka.

Usvojen je i prijedlog Programa gradnje objekata i uredaja komunalne infrastrukture u gradu Kastela za 2018. godinu koji sadrži najvažnije komunalne zahvate i investicije kroz iduću godinu poput uređenja obalnog pojasa u Kaštel Starom, Lukšiću i Sućurcu i izgradnje fontane u Đardinu u Kaštel Starom. U programu je i uređenje ulica – Radunićeve u Kaštel Novom, Put Divulja, Koludrovac i Klišmanićeve u Kaštel Štafiliću, Zagorski put u Radunu, Polinovac u Kaštel Novom, uz potok Smokvica u Kaštel Kambelovcu, a predviđeno je uređenje groblja u Kambelovcu i Lukšiću kao i postavljanje javne rasvjete te zelenih otoka.

Vijećnici su prihvatili odluku o jednokratnoj novčanoj pomoći za roditelje i udovice poginulih branitelja Domovinskog rata povodom Božića i odluku o jednokratnoj novčanoj pomoći za umirovljenike i nezaposlene povodom Božića.

Osim toga, usvojena je odluka o izmjenama odluke o autotaksi prijevozu kojom je još 40 taksi prijevoznika ostvarilo pravo na pružanje usluga na području Kaštela te će ih ubuduće na području Kaštela biti ukupno 83.

 

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */