Život & Kultura Kultura

Vedran Buble predstavlja svoj debitantski roman ‘Kaverna’

foto: ilustracija

Vedran Buble, dugogodišnji kolumnist portala index.hr i jedan od pisaca iz mlađe generacije, najpoznatiji po svojim putopisima iz Južne Amerike i jugoistočne Azije, predstavit će večeras u 18 sati u Gradskoj knjižnici Marko Marulić svoj debitantski roman ‘Kaverna’.

Osim autora Vedrana Buble, roman će predstaviti književnik i urednik romana Zoran Pilić, književni kritičar Matko Vladanović i moderator predstavljanja Hrvoje Zuanić.

O romanu ‘Kaverna’:

Jesen je 1942., mještani sela Gata u omiškom zaleđu na nalog partizana ruše cestu koja talijanskim fašistima služi za opskrbu. Okupatori šalju zloglasnu četničku jedinicu u osvetnički pohod na nenaoružane seljane. Tog dana, 1. listopada, na zvjerski način ubijeno je 79 žitelja Gata. Među rijetkima koji su preživjeli pokolj bila je i mala Elza. Pronašli su je gotovo na samrti i nakon nekoliko mjeseci bolničke njege smjestili u obližnje sirotište. Život u domu normalan je i uređen koliko je to moguće u ratnom kaosu. Elza se ubrzo nađe na meti dvojice nasilnika, a uobičajena dječja podmetanja i smicalice polako se otimaju kontroli i prerastaju u brutalnu borbu na život i smrt. Debitantski roman Vedrana Buble eksplozivna je mješavina stvarnosti i fikcije. Iz obiteljskih pripovijesti i sudbina te svjedočanstva onih koji su preživjeli užas fašističkog terora u omiškom zaleđu izrasla je Kaverna, priča o jednoj nevjerojatnoj djevojčici i odrastanju prepunom ožiljaka.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */