Dalmacija

Uz pjesmu i ples Poljičani dižu atmosferu

Poljički župnik don Petar Čondić svake godine pred Božić lijepo ugrije crkvu sv. Ane u Imotskim Poljicima, posebice zadnju nedjelju Došašća.

No, ove godine je ta nedjelja iznimka jer na zadnju nedjelju Došašća pada Badnjak, a običaj je tu nedjelju održati predbožićni koncert „U susret Božiću“.

Ovoga petka, 22.prosinca ponovno se očekuje puna crkva napunjena ne samo energetikom, već i onim glazbenim nabojem za koji će biti zadužena nekolicina ovogodišnjih izvođača. Pored klape Sv. Mihovil iz Prološca koja je suorganizator koncerta nastupiti će i klapa Pasika iz Kostanja, domaće Neviste, pa duo domaćih Poljičana Dino i Petra, crkveni zborovi sv. Ane, a i nekadašnji roker Marijan Župić – Vukas ponovno bi trebao podići atmosferu, kao što je to i do sada u Poljicima činio.

Početak koncerta je u 18 sati, no božićni program Poljičana ne očituje se samo u koncertu omiljene im crkve, već i u nastavku kulturnog sadržaja kojim žele podići stare običaje i to na sam Božić. Božićno kolo na popularnom Kiosku nema nekog posebnog organizatora.

Organizatori su Poljičani, pa tko prvi dođe iza ručka, započinje. Zaigrajmo-zapjevajmo i tako sve do mraka. Lijepo im bi se bilo pridružiti. Kud ćeš veselijeg Božića od toga?

Tekst i foto: Darko Lončar

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */