PLUS Zdravlje

U SPLITU // Krenuli dani meda u Eco gardenu, svi ste pozvani na besplatnu degustaciju…

U splitskom dućanu domaće spize i prirodne kozmetike Eco garden počeli su Dani meda na kojima se svi zainteresirani mogu informirati o raznim prednostima i blagodatima ove jako zdrave namirnice. Osim što ćete naučiti brojne zanimljivosti o možda najzdravijoj namirnici na svijetu, moći ćete kušati i neka od njih iz bogate palete Eco gardena…

Med je zaista jedno od najdivnijih čuda prirode koji nas ne prestaje oduševljavati svojim svojstvima, svestranom djelotvornošću ali i načinom na koji se dobiva zahvaljujući fascinantnim i vrijednim pčelama. Ne znamo jeste li znali ali jedino organska proizvodnja meda poštuje i cijeni sofisticirane pčelinje protokole, ne narušava njihovu nježnu prirodnu ravnotežu i ne koristi otrovne i štetne preparate prilikom pčelarenja.

Kako se med proizvodi, koje su sve njegove blagodati možete se uvjeriti do kraja ovog tjedna u Eco Gardenu koji se nalazi u novoizgrađenoj zgradi Basilica u ulici Ljudevita Posavskog, nasuprot Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Eco garden posluje po principu pravedne trgovine te zbog toga može svojim kupcima omogućiti ove domaće i autohtone proizvode po iznimno niskim cijenama. Pakiranja meda dolaze u ambalažama od 250 pa sve do 900 grama, a trenutno se cijene manjih teglica meda kreću od 20, a onih najvećih već od 55 kuna. Ovdje vam predstavljamo samo neke od proizvoda koja ćete pronaći u Eco Gardenu…

Amfora je biljka iz porodice bagrema, a med je bogat mineralima  i po okusu laganog voćnog okusa.

Bagrem je med laganog i blagog okusa, preporučuje se za manju djecu i za postizanje boljih sportskih rezultata odnosno za pripravljanje energetskih napitaka, za smirenje i prije spavanja za nesanicu.

Med kestena je jakog aromatičnog mirisa i slatkastog gorkog okusa. To je jedan od medova s najvećim sadržajem peludi. Preporuča se kod bolesti probavnog sustava, žući i jetre, kao i kod smetnji uzrokovanih slabom cirkulacijom i problema sa želucem.

Lipov med je svjetložute boje. Veoma je koristan kod prehlade i upale gornjih dišnih puteva. Jača imunološki sustav, pomaže kod bolesti probavnih organa i nekih bubrežnih bolesti gdje djeluje kao diuretik.

Ekomedo med od primorske kadulje se koristi za ublažavanje kašlja (suhog i produktivnog), grlobolje, bronhitisa, astme, … za ublažavanje simptoma PMS-a kod žena, pomaže kod reguliranja menstrualnog ciklusa, pomaže kod neplodnosti, … a zbog aromatičnog i osebujnog okusa odličan je izbor za svakodnevno uživanje u žličici – dvije meda.

Čoko-med je proizvod dobiven kombinacijom bagremovog meda i organskog kakao praha. Može se konzumirati na kruhu, palačinkama, kuhanom grizu i sl. ili kao dodatak toplom ili hladnom mlijeku, odnosno kao napitak. Naročito pogodan za djecu koja ne vole med, jer po izgledu ali i okusu najviše nalikuje čokoladi. Više o svemu u Eco gardenu!

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */