Dalmacija

U prekidu katamaranska linija; Kolnici mokri i skliski, u Lici i Gorskom kotaru pada snijeg

foto: ilustracija

U Lici i Gorskom mjestimice pada slab snijeg, dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mokri i skliski od kiše. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme – javljaju iz HAK-a. U prekidu je katamaranska linija Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.

Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Rijeke (DC3), kao i na pojedinim cestama u Lici.

Na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila). Zbog odrona u Republici Sloveniji za sav promet privremeno je zatvoren granični prijelaz Macelj (Slo – Gruškovje). Na autocesti A2 Zagreb-Macelj vozila se isključuju kod čvora Krapina i voze obilazno državnom cestom DC1 prema graničnom prijelazu Lupinjak.

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC7, ulaz u Beli Manastir, vozi se jednim trakom, naizmjence. Promet regulira prometna policija do daljnjega. Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić i A1 između Zagvozda i Ravče (vozi se uz ograničenje brzine 60km/h).

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */