Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

Top događanja u Zadru uslijed pandemije

Iako je uslijed pandemije coronavirusom organiziranje i posjeta javnih događanja otežano, Zadar ipak nudi nekoliko zanimljivih evenata ovo ljeto.

U slučaju da se pitate ‘Zašto baš Zadar?’, navodimo neke od događanja koja koja će vas privući i ove vrlo specifične godine:

Vaicanto Festival QUEENVENTION – Koncept festivala je stvaranje tematskih okupljanja posvećenih svjetskim glazbenim velikanima. Prva i druga godina festivala pod nazivom Queenvention posvećene su stvaralaštvu grupe The Queen te liku i djelu Freddia Mercury-a. Queenvention je jedina domaća Queen konvencija, koja ima za cilj postati jedna od vodećih svjetskih okupljanja Queen fanova i fanova glazbenog izričaja 80-ih.

Zadar Basketball Tournament – Zadar je poznat kao grad košarke, a ovaj turnir upravo odaje počast najdražem sportu svih onih koji žive u Zadru. Tradicionalno se održava u rujnu, a okuplja ponajbolje europske klubove koji se natječu za trofej.

Foto: Zadar Basket Tournament

Zadar Outdoor Festival – Outdoor festival svake godine radi na promociji kulturoloških i prirodnih ljepota zadarske regije. Prirodna sportska borilišta ovog kraja izazivaju natjecatelje iz cijelog svijeta da testiraju svoje sportske mogućnosti i pritom se odlično zabave.

Foto: Zadar Outdoor Festival

Noć punog miseca – Noć punog miseca je manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja. Festival je to hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa.

Photo: Full Moon Festival

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Šibensko-kninska

Počinje pakleni listopad za Narančaste...

Splitsko-dalmatinska

Pronaći igrače za tri pozicije: desnog bočnog, srednjeg veznog i napadača, ključna je zadaća vodstva Hajduka prije početka nove sezone. Zasad se čini da...