Top događanja u Zadru uslijed pandemije

U slučaju da se pitate ‘Zašto baš Zadar?’, navodimo neke od događanja koja koja će vas privući i ove vrlo specifične godine:

Vaicanto Festival QUEENVENTION – Koncept festivala je stvaranje tematskih okupljanja posvećenih svjetskim glazbenim velikanima. Prva i druga godina festivala pod nazivom Queenvention posvećene su stvaralaštvu grupe The Queen te liku i djelu Freddia Mercury-a. Queenvention je jedina domaća Queen konvencija, koja ima za cilj postati jedna od vodećih svjetskih okupljanja Queen fanova i fanova glazbenog izričaja 80-ih.

Zadar Basketball Tournament – Zadar je poznat kao grad košarke, a ovaj turnir upravo odaje počast najdražem sportu svih onih koji žive u Zadru. Tradicionalno se održava u rujnu, a okuplja ponajbolje europske klubove koji se natječu za trofej.

Foto: Zadar Basket Tournament

Zadar Outdoor Festival – Outdoor festival svake godine radi na promociji kulturoloških i prirodnih ljepota zadarske regije. Prirodna sportska borilišta ovog kraja izazivaju natjecatelje iz cijelog svijeta da testiraju svoje sportske mogućnosti i pritom se odlično zabave.

Foto: Zadar Outdoor Festival

Noć punog miseca – Noć punog miseca je manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja. Festival je to hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa.

Photo: Full Moon Festival

Izvor fotografije:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *