PLUS Dalmacija

Stotine Sinjana prosvjeduje u Zagrebu protiv elektrane na Perući, policija najavila prijave

foto: Facebook

Poručujemo investitorima da nikada nećemo odustati – rekli su jutros iz inicijative “Ne daj se, Cetino” na prosvjedu koji se održao u Zagreb ispred Ministarstva zaštite okoliša zbog mogućnosti gradnje termoelektrane na Peručkom jezeru kraj Sinja.

Inicijator peticije protiv termoelektrane Ante Janković poručio je kako je riječ o potpuno besmislenom projektu i u energetskom i u ekonomskom smislu te pogubnom za trećinu hrvatske države.

Kako se može tako ogroman monstruozan projekt staviti na tako malu rijeku poput Cetine? Mi nikada nećemo prestati s prosvjedima jer je riječ o našem zdravlju i našoj budućnosti. Izgradnja termoelektrane na Perući ugrozila bi pitku vodu za čak milijun stanovnika – uvjeren je Janković koji smatra kako i sama studija utjecaja na okoliš nije vjerodostojna.

Prosvjedu u Zagrebu se pridružio i Robert Pilipović iz građanske inicijative “Vrijeme je da narod kaže dosta”.

Podržavamo ljude iz inicijative ‘Ne daj se, Cetino”. Treba reći ovim ljudima koji odlučuju gore u ministarstvu da ne mogu odlučivati u ime cijelog naroda. Ne mogu ignorirati 30 tisuća potpisa koji su im ovi ljudi iz inicijative donijeli jer to je čitava Cetinska krajina, njen svaki stanovnik. Uostalom, to je privatni projekt, što znači mi ćemo subvencionirati energetiku, a profit će uzimati privatne osobe, a ne zajednica. Protiv toga se treba boriti – poručio je Pilipović.

Iz Sinja je stiglo oko stotinu građana, a kako su poručili organizatori mirnog skupa, policijska postaja prethodno je odbila dati dopuštenje ta javno okupljanje pod izlikom da “prijava nije predana u zakonskom roku”.

Također, iz policije su, tvrde Sinjani, najavljena je prekršajna prijava voditelju prosvjeda te “moguće privođenje” u policijsku postaju.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */