SPORT Sport+

RAGBI // MLADOST – NADA // Dvije najbolje hrvatske momčadi u borbi za finale Kupa Hrvatske

Polufinale Kupa Hrvatske u ragbiju donosi nam treći susret dviju najboljih hrvatskih ragbijaških momčadi ove jeseni. U prva dva prvenstvena susreta  nakon vrlo izjednačenih i dramatičnih utakmica slavili su zasluženo  igrači Mladosti. Predvođena, ove jeseni, preporođenim Nikom Jurišićem, momčad Mladosti  pokazala je odlučnost i spremnost da ugrozi dosadašnji primat splitske momčadi.

Stasala je jedna vrlo kvalitetna generacija zagrebačkih mladića, silno motivirana da se konačno  domognu najvrjednijih trofeja u seniorskoj kategoriji. Dvije pobjede zaredom nad Nadom još više je učvrstilo uvjerenje ove momčadi da su spremni za ostvarenje višegodišnjeg sna  mnogih generacija zagrebačkih akademaca.

S druge strane Nada, ove jeseni, unatoč brojnih problema vezanih za ozljede igrača i konsolidiranje sastava bez posebnih poteškoća plasirala se u završnicu Prvenstva Hrvatske. Splitska momčad unatoč dva poraza od najvećeg rivala uvjerena je da još uvijek ima dovoljno aduta, znanja i vještine da u svakom natjecanju ide do kraja i obrani titule. Subotnji susret za razliku od prvenstvenih ne pruža mogućnost popravka.

Bit će to pravi ispit za obje momčadi. Težak teren zahtijevat će maksimalan napor posebno kod igrača skupa te  iznimnu koncentraciju linijskih igrača. Naoko beznačajne tehničke pogreške uvjetovat će posjed lopte a time i prednost za određenu momčad. U svakom slučaju poziv svim ljubiteljima sporta da u subotu isprate hrvatski  ragbijaški derbi na zagrebačkom Krtičnjaku.

Kako i dolikuje derbiju biti će to okršaj brojnih reprezentativaca i onih koji to žele postati. U skupu  Biškić, Brečić protiv  Miljka i Perlaina,  Galić protiv Perića, Dumančić, Buljac kontra Čorića i Popovića. U liniji  Jurišić, Ivanković, Šuta i Vlašić protiv Lerotića, Plazibata, Rudića i Vlajčevića.

Obje momčadi istrčat će u trenutno najjačim sastavima sa samo jednom željom da nakon osamdeset minuta  bespoštedne borbe pobijede velikog rivala i osiguraju plasman u finale Kupa Hrvatske.

Pobjednik ovog susreta na proljeće u finalu igrat će s boljim iz susreta Makarska rivijera –  Sinj.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */