Hrvatska

POLICIJA PRETRESLA SOBE HRVATSKIH HULIGANA // Pronađene upute Splićanima za napad na beogradskom derbiju

foto: Screenshot

Policijski pretres soba šestorica Splićana u beogradskom hotelu Zira, u kojem su odsjeli prije napada s odmetnutom frakcijom Grobara na ostatak navijača Partizana na derbiju sa Zvezdom, donio je novi zanimljivi ulov, pišu beogradski mediji.

Jer nakon što je u navedenom hotelu uhapšen Damir Tovarović, jedan od napadača koji se tamo uputio nakon bijega iz bolnice i to s nagnječenjem mozga i slomljenom gornjom vilicom, na istom mjestu, kako tvrde beogradske novine, pronađeno je dramatično pismo jednog od napadača djevojci.

Najnoviji policijski plijen u sobama Zire navodno su rukom detaljno ispisana uputstva splitskim napadačima na beogradskom derbiju. Tabloid Kurir ekskluzivno donosi da je njima “naređeno da ne koriste svoje automobile”, zatim “instrukcije koje su imali povodom korištenja gradskog prijevoza” te o pretresu njihovih automobila u garaži beogradskog hotela.

Podsjećamo, upad pučista među Grobarima, koji su uz pomoć hrvatskih boraca htjeli ovladati južnom, navijačkom tribinom Partizanova stadiona tijekom derbija s Crvenom Zvezdom, rezultirao je žestokom, brutalnom tučnjavom i teškim ozljedama nekolicine sudionika, među kojima i trojice Splićana te katastrofalnim porazom napadača u ovom fajtu, piše Index.hr.

U petak je istražni sudac odredio 30 dana pritvora za Ivana Miškovića, Stjepana Mihovilovića, Hrvoja Bakovića, Jakova Podruga i Damira Tovarovića, nakon što su se svi na ispitivanju branili šutnjom.

Šesti optuženi Ante Firić tada nije ispitan ni pritvoren jer je morao ostati hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji. Firić je daleko najgore stradao od svih Splićana koji su sudjelovali u napadu. Dobio je nagnječenje mozga, kontuzije glave i ozljede šake.

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */