Hrvatska

Plenković smatra da je u ovoj godini Vlada odradila dobar posao

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković smatra kako je u ovoj godini sa svojom Vladom odradio dobar posao i govori o sljedećim koracima.

Premijer Plenković u svom je intervjuu za HRT otkrio svoje prve poteze u sljedećoj godini. Kao što je već ranije, zajedno s kolegicom iz Vlade, ministricom Pejčinović Burić, Vanjskopolitički prioriteti Vlade RH bit će koraci prema Schengenu, OECD-u i eurozorni. Tvrdi kako je svim ministrima postavio jednu temeljnu zadaću – 2018. godina bit će godina korjenitih reformi.

– Sada je na nama da dinamiziramo gospodarstvo, da budemo društveno osjetljivi i solidarni prema onima koji su u najtežoj situaciji, bilo da je riječ o umirovljenicima, nezaposlenima, ljudima na niskim plaćama… Da taj makrokontekst ima efekta na njihovim životima. I to je ono što je glavna zadaća vlade – gospodarstvo – kaže Plenković.

A što se ove godine tiče, Plenković smatra da je sa svojom Vladom uspio ostvariti većinu ciljeva. Kao najveći izazov 2017. ističe krizu u Agrokoru.

– Procijenili smo da je ona takvih dimenzija da smo morali koristiti nove, posebne alate da se s njome suočimo. Donošenje posebnog zakona spriječilo je i prelijevanje te krize na druge gospodarske subjekte, gubitak radnih mjesta u samoj kompaniji, općenito jednu destabilizaciju našeg financijskog sustava i moguće političke implikacije. S te strane mislim da smo se zaista ponašali odvažno i odgovorno – kaže premijer i dodaje kako ima dojam da ‘javnost nije ni svjesna što su sve spriječili’.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */