PLUS Dalmacija

Odvjetništvo traži istražni zatvor za 19-godišnjaka koji je ometao interventnu policiju u privođenju

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 18. prosinca 2017. oko 22,00 sata ispred košarkaške dvorane u Zadru, nakon odigrane košarkaške utakmice između KK Zadar i KK Šibenik i nakon što je policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske prišao osobama kako bi obavio službenu radnju provjere i utvrđivanja identiteta, te nakon što se jedan muškarac među tim osobama oglušio na zapovijed policijskog službenika da pođe sa njim, počinio navedeno kazneno djelo. Budući da se oglušio, policijski službenik ga je uhvatio za ruku, nakon čega je osumnjičenik iz skupine većeg broja nepoznatih osoba dotrčao do policijskog službenika te ga svojim rukama uhvatio za desnu ruku pokušavajući onemogućiti privođenje do službenog vozila zbog čega je policijskom službeniku u pomoć prišao drugi policijski službenik te osumnjičenika uporabom fizičke snage odmaknuo od policijskog službenika.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. – priopćili su iz zadarske policije.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */