PLUS Zdravlje Život & Kultura Život

Od ovog tjedna Eko aronija stiže u Split, znate li njene blagodati?

Kroz ovaj tjedan u sam centar Splita, u trgovinu domaće spize i prirodne kozmetike Eco Garden stiže Eko Ena sok od aronije kojeg stanovnici Splita do sada nisu mogli nabaviti u niti jednoj trgovini.

Razne blagodati u samo jednoj boci soka od aronije

O ovoj divnoj biljci već se dosta pisalo, ali nije naodmet spomenuti samo neke od dobrobiti poput gotovo pola abecede vitamina koje aronija sadži – C, A, E, B, B2, B6, B9 i vrlo rijedak vitamin P; plodovi aronije imaju najveći antioksidativni kapacitet među svim sortama voća. Aronija štiti srce i krvne žile, pomaže u regulaciji krvnog tlaka, pogodna je za dijabetičare te pospješuje rad štitnjače, odnosno poboljšava i regulira izlučivanje njenih hormona. Pospješuje cirkulaciju te ublažava migrene, pridonosti zdravlju i normalnom funcioniranju imunološkog sustava te povisuje razinu hemoglobina u krvi pa je pogodna za sve koji pate od anemije. Aronija svojim sastavom spada u imunomodulatore imuniteta stoga se može koristiti bez pauze i preventivno.

Važno je tko proizvodi!

OPG Skender svoju je priču u suradnji s prirodom započeo prije 4 godine. Na 20 godina zapuštenoj zemlji između šume, koju su sami iskrčili, nadomak Zagreba u Sv. Ivanu Zelini, ručno su posadili 1500 sadnica aronije starosti 2 godine. Njihova plantaža posjeduje eko certifikat, a proizvodi poput 100% matičnog soka dobivenog hladnim prešanjem, čaja i praha sadrže visoke nutritivne vrijednosti. Branje se kao i plijevljenje obavlja ručno, stoga Skenderi kažu da im i proizvodi jesu visoke kvalitete kada se svakoj sadnici posvete s brigom i ljubavlju. Njihova četverogodišnja kćer po kojoj je čitav brend dobio i ime ekoEna aronija glavna je kod odluke kada je pravo vrijeme za branje jer kako kažu istančano dječje nepce nikada ne pogriješi. Prerada soka se obavlja u tvrtkama s eko certifikatom.

Kroz ovaj tjedan u samom centru Splita, u novoizgrađenoj zgradi Basilica na parkingu od Lavčevićeve zgrade otvara se Eco Garden, trgovina koja obiluje domaćom spizom i prirodnom kozmetikom koju je do sada bilo nemoguće nabaviti u ostalim splitskim trgovinama. Sok od aronije OPG-a Skender kao i brojne druge proizvode, zainteresirani će moći pronaći u Eco Gardenu, odmah po otvorenju.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */