Split

Na Karepovcu radovi pauziraju sve do 8. siječnja

Kako je i najavio gradonačelnik Andro Krstulović Opara prošli tjedan, danas će se radi blagdana i školskih praznika zaustaviti radovi na sanaciji odlagališta Karepovac. Tako će se izbjeći eventualne neugodnosti stanovnicima Splita i okolnih mjesta, posebno najbližim susjedima odlagališta i omogućiti ugodniji uvjeti za odmor i proslavu nadolazećih blagdana.

U prvih mjesec dana radova prebačena je velika količina komunalnog otpada s istočne strane, odnosno s područja buduće kasete, na krovni dio deponije. Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima i velikom broju bagera i damper kamiona urađeno je više od planiranog. Sanacija se nastavlja 8. siječnja 2018. godine, po završetku školskih praznika te će se punim intenzitetom raditi do početka turističke sezone. – poručili su iz Grada.

Nastavni zavod za javno zdravstvo na mjernoj postaji smještenoj na području gradskog kotara Kamen s južne strane Karepovca, kontinuirano mjeri kvalitetu zraka, odnosno mjerenje sumporvodika i lebdećih čestica PM10 s udjelom metala. Te su vrijednosti dostupne na internetskoj stranici http://www.zrak-zavod-split.info/web/index.php .

Također su i izvođači na samom gradilištu mjerili vrijednosti plinova i niti u jednom trenutku od početka sanacije nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti propisanih Uredbom o razinama onečišćujućih tvari u zraku.

Za vrijeme mirovanja gradilišta kompletirat će se uređaji za mjerenje plinova koje će biti potrebno mjeriti u različitim fazama projekta. U ovoj fazi nije nužno mjeriti sve, jer u komunalnom otpadu koji se trenutno premješta ne postoje svi po Projektu traženi plinovi.

 

 

 

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */