Hrvatska

Miro Bulj prijavio premijera Plenkovića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Miro Bulj smatra da je premijer Plenković u sukobu interesa i da je njegov privatni interes utjecao na nepristranost u obavljanju javne dužnosti.

Mostov Miro Bulj prijavio je premijera Andreja Plenkovića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. To je učinio jer smatra da je Igor Pokaz, inače kum Andreja Plenkovića, imenovan za veleposlanika u Londonu upravo zbog te kumske veze.

– Nedvojben je sukob privatnog interesa Andreja Plenkovića, kao predsjednika Vlade, prilikom sudjelovanja u donošenju odluke kojom se njegovog vjenčanog kuma predlaže na mjesto šefa diplomatske misije, a koji prijedlog faktično znači i imenovanje na veleposlaničku dužnost, budući da je mišljenje Hrvatskog sabora o tom prijedlogu neobvezujuće, dok je odluka predsjednice RH o imenovanju samo formalni čin u postupku imenovanja šefova diplomatskih misija – napisao je Bulj u prijavi Povjerenstvu, koje će tek odlučiti hoće li uopće pokrenuti postupak protiv premijera po tom pitanju, piše Novi list, prenosi NET.hr.

Ipak, Igor Pokaz je bio zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova i prije nego što je Plenković postao premijer, a bio je, među ostalim, i veleposlanik u Stalnoj misiji Hrvatske pri NATO-u te veleposlanik u Rusiji između 2012. i 2015. godine.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */