Hrvatska

Ivan Vrdoljak po drugi put izabran za predsjednika HNS-a, koalicijskog partnera HDZ-a

Screenshot: HRT

Ivan Vrdoljak ponovno je izabran za predsjednika Hrvatske narodne stranke, a obraćajući se delegatima, rekao je da će politika HNS-a biti politika rezultata i suradnje.

Za njega su glasovala 653 delegata, a 25 glasova bilo je nevažećih. Za zamjenika predsjednika izabran je Predrag Štromar, a za potpredsjednike Marija Puh i Ivan Gulam.

– Današnje glasovanje bilo je odluka za novu odlučnu politiku Hrvatske, za novu odlučnu politiku HNS-a i za ljude koji će tu politiku provoditi – rekao je Vrdoljak zahvalivši članstvu na povjerenju. Naglasio je da su danas na Saboru zacrtali jasne ciljeve i projekte te se obavezali da će HNS građanima donositi rezultate i bolju Hrvatsku i bolju pristojnu politiku.

– Naša politika je politika rezultata i suradnje sa svima koji nam mogu pomoći da pomognemo školi, da nađemo novi posao, dovedemo investitore, ubrzamo reforme pravosuđa i uprave. Naš je konačni cilj uspjeh Hrvatske – istaknuo je. Obraćajući se članovima HNS-a prije glasanja, Vrdoljak je iznio najvažnijih pet projekata za koje će se zalagati: Hrvatsku zemlju znanja, razvoj kreativne industrije zemlje, potpunu realizaciju industrijske strategije Hrvatske te čovjeka u centru politike njegove stranke. Istaknuvši kako želi da HNS nastavi promjene, da postavlja nove obrasce i standarde u politici, rekao je i da ih građani već prepoznaju kao nositelje nove politike i politike konkretnih rezultata, piše HRT.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */