PLUS Dalmacija

Gradonačelnik Ivanović s kaštelanskim župnicima razgovarao o pomaganju najpotrebitijih župljana

Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, zajedno sa svojim zamjenicima Jadrankom Matok Bosančić i Grgicom Benutićem, upriličio je predbožićni prijem za župnike kaštelanskih župa. Župnicima je gradonačelnik zaželio dobrodošlicu i izrazio nadu da će predbožićni prijem postati tradicija.

Predstavnicima Grada Kaštela na srdačnom dočeku zahvalili su: don Božo Delić župnik župe sv. Mihovila arkanđela – Kaštel Kambelovac, don Ante Čotić župnik župe sv. Jeronima – Kaštel Gomilica, don Ivan Delić župnik župe sv. Jurja mučenika – Kaštel Sućurac i don Darijo Čorić župnik župe sv. Petra apostola – Kaštel Novi.

Najviše je bilo riječi o nastavku suradnje po pitanju rješavanja socijalnih potreba župljana i pomaganja u radu župa, liturgijskim i svjetovnim običajima, paljenju adventskih svijeća, a bilo je i prijedloga. Naime, većina župnika smatra kako se u adventsko, odnosno u vrijeme došašća trebaju pjevati adventske, a ne božićne pjesme koje se već ovih dana mogu čuti na različitim koncertima.

Također je bilo riječi i o odnosu nataliteta i mortaliteta, a svi su se složili da je više rođene djece nego umrlih u protekloj godini. Župnici su poručili da ih to izuzetno veseli jer svaki dan mole za obitelji, djecu i mlade bračne parove.

Ovom je prilikom najavljena jedna mlada misa koja će se održati početkom ljeta, a zaređuje se mladi karmelićanin iz Kaštel Kambelovca.

Na kraju je don Darijo Čorić župnik župe sv. Petra apostola – Kaštel Novi, pozvao sve župnike, predstavnike gradske vlasti i sve vjernike da dođu pogledati žive jaslice na svetog Stjepana, 26. prosinca 2017. u 18 sati .

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */