Hrvatska

Državni vrh uputio božićne čestitke

Čelnici državne vlasti Republike Hrvatske uputili su božićnu čestitku hrvatskim građanima u domovini i inozemstvu.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je božićnu čestitku predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije msgr. Želimiru Puljiću, nadbiskupu zagrebačkom i kardinalu Josipu Bozaniću, svim hrvatskim nadbiskupima i biskupima, svećenicima, redovnicama, redovnicima te vjernicima u Domovini i iseljeništvu.

Blagdan Božića uvijek u nama jača nadu bolje budućnosti, kako osobne tako i za sve ljude na svijetu, kako bi mogli iskusiti ljubav Boga koji tješi, oprašta i daje spasenje svima koji ga traže, napose onima koji pate ili trpe nevolju. Stoga je i ove godine samo jedna želja – da mir i dobro Božića uđu u svako srce i svaki dom – navela je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u božićnoj čestitki.

U čestitki premijera Andreja Plenkovića stoji:

Iščekujući kršćanski blagdan mira i zajedništva promišljamo što smo u odlazećoj godini učinili ili propustili učiniti za sve potrebite. Ohrabreni novom snagom i božićnim duhom skromnosti, nesebičnosti i solidarnosti, odgovorno ćemo i nesebično služiti čovjeku i njegovu dobru.

Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu, svim hrvatskim građanima, želim da ih božićno vrijeme obiteljskog okupljanja ispuni optimizmom, ljubavlju i povjerenjem.

U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno želim vam čestit i blagoslovljen Božić!

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u svojoj čestitki navodi:

Pred nama je blagdan rođenja Božjeg sina. Dan koji simbolizira početak novog doba, doba ljubavi, nade, mira, pravednosti i milosrđa.

Nadam se da će taj dan biti poticaj svima nama da u idućoj godini živimo u ozračju poštivanja svakoga ljudskog bića, njegovog identiteta i dostojanstva. Isto tako vjerujem da ćemo, usprkos svim izazovima, zajednički graditi našu domovinu kao zemlju društvene, gospodarske i socijalne pravde.

U vjeri i nadi da će nam nadolazeći blagdan donijeti u naše obitelji obilje ljubavi, mira i radosti te ojačati u nama osjećaj zajedništva, svim hrvatskim građanima u domovini i u iseljeništvu, u ime Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime, želim sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu 2018. godinu.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */