PLUS Zdravlje

ČOKO-MED // Pronašli smo med koji vam dijete neće odbiti, izvrsnog je okusa i jako je zdrav

Već je svima poznato da je med najsavršeniji proizvod prirode jer se u njemu nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam. Vrijedno ga tvore pčele medarice od nektara koji skupljaju na cvjetovima. S druge strane, kakao sadrži najvišu koncentraciju antioksidanta u usporedbi s bilo kojom namirnicom u svijetu. Kad pomiješate ova dva sastojka dobijete veličanstveni Čoko-med obitelji Petreković kojeg će vaša djeca obožavati. Ne vjerujete? Svratite krajem tjedna do Eco Gardena i uvjerite se.

– Čoko-med je proizvod dobiven kombinacijom bagremovog meda i organskog kakao praha. Može se konzumirati na kruhu, palačinkama, kuhanom grizu i slično, ali i kao dodatak toplom ili hladnom mlijeku, odnosno kao napitak. Naročito je pogodan za djecu koja ne vole med, jer po izgledu ali i okusu najviše nalikuje čokoladi – ističe nam Snježana Petreković iz njihovog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, inače partnera Eco Gardena.

– Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Petreković pčelarstvom se bavi od 2005. godine. Budući da smo se u svom radu odlučili za seleće pčelarstvo kako bi na taj način dobili što kvalitetniji sortni med trenutno posjedujemo dva pčelinjaka-jedan u Orovačkim vinogradima, na obroncima Bilogore gdje pčele dovozimo na bagrem i lipu, a drugi se nalazi u Lonjskom polju. Čista i netaknuta priroda lonjskog polja osigurava pčelama vrlo dobru pašu livade, a i blizina Petrinje omogućuje laku i brzu selidbu na kesten – dodaje gospođa Snježana naglašavajući da njihovi proizvodi imaju niz nagrada, među kojima je i Zlatna žlica – nagrada za najbolji med.

Zašto bagrem?
Bagremov med prirodni je proizvod koji se proizvodi od sočnog soka bagremovog cvijeta. Zahvaljujući ljekovitim svojstvima, med od bagrema pomaže nam kod raznih zdravstvenih problema. Ono po čemu je bagremov med poseban jest to što se koristi kod rješavanja problema krvožilnog sustava, bolova u probavnom sustavu, neugodne nesanice te ujedno jača imunitet. Posebno se preporuče konzumirati bagremov med u zimskim danima kada je imunitet znatno slabiji, a naš organizam podložniji bolestima.

Znate li sve dobrobiti kakaa?
Sirovi kakao smatra se, prema svojim nutritivnim svojstvima, jednom od najhranjivijih namirnica na svijetu. Zbog toga ova namirnica spada u kategoriju superhrane. On međuostalim štiti organizam od utjecaja slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih žila, štiti od mnogih vrsta raka, odličan je izvor željeza, regulira razinu šećera i kolesterola, potiče bolje pamćenje i koncentraciju, smanjuje opasnost od srčanog udara ali i pomaže u regulaciji krvnog tlaka.

Uz sve navedeno kakao sadrži više od 300 kemijskih tvari s pozitivnim učinkom na zdravlje. Po svojem sastavu, iznimno je bogat antioksidansima koji su odgovorni za ukupno zdravlje organizma. Antioksidansi štite vaš organizam od bolesti i od slobodnih radikala koji su glavni uzrok starenja. Kakao također sadržava najvišu koncentraciju antioksidanta u usporedbi s bilo kojom namirnicom u svijetu.

Bagremov med + kakao= Čoko-med

Djeca ga obožavaju, jednostavno ga obožavaju. U kombinaciji s toplim ili hladnim mlijekom daje zamjenski kakao napitak, koji je u potpunosti zdrav i koji sadrži isključivo domaći prirodni bagremov med i najčistiji kakao prah. Pokušajte svojoj djeci pripremiti napitak i uvjerit ćete se koliko će ga obožavati, i zbog svoje slatkoće koju daje med, ali i zbog čokoladnog okusa kojeg daje čisti kakao. Osim u napitke, djeca ga vole jesti i u obliku namaza na domaćem kruhu.

Čoko-med uskoro u Eco Gardenu
Kroz ovaj tjedan u samom centru Splita, u novoizgrađenoj zgradi Basilica na parkingu od Lavčevićeve zgrade otvara se Eco Garden, trgovina koja obiluje domaćom spizom i prirodnom kozmetikom koju je do sada bilo nemoguće nabaviti u ostalim splitskim trgovinama. Čoko-med kao i brojne druge proizvode, zainteresirani će moći pronaći u Eco Gardenu, odmah po otvorenju.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */