Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sport

ABA liga odgođena do 3. listopada

ABA liga j.t.d. je 23. srpnja 2020. nastavila skupštinu koja je počela 16. srpnja 2020. te je analizirala trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19 i odlučila da se početak sezone 2020/21 odgodi do 3. listopada 2020. godine.

U izuzetno konstruktivnoj atmosferi i raspravi, usvojene su ključne točke na kojima će ABA COVID-19 protokol biti razvijen u najkraćem mogućem roku i on će obuhvatiti segmente organizacije natjecanja i osigurati maksimalnu sigurnost svih uključenih strana.

U skladu s tim, ABA liga i njeni klubovi odlučili su formirati stručni COVID-19 tim, koji će biti sastavljen od eminentnih liječnika koji će, osim dovršetka protokola, aktivno surađivati u pripremi za 2020/21 sezonu, što znači i blisku i aktivnu suradnju sa svim relevantnim državnim i zdravstvenim ustanovama.

U isto vrijeme, ABA liga j.t.d. predvidjela je i analizirala nekoliko scenarija i modela koji će, ovisno o preporukama i smjernicama novoformiranog stručnog tima, osigurati nesmetan početak sezone 2020/21.

ABA liga j.t.d. Skupština informirana je o odluci Uprave lige da Srđana Dožaija postavi kao novog povjerenika za delegiranje sudaca i imenovanju Sašu Maričića za novog predsjednika Komisije za suce. ABA liga j.t.d. zahvalila se Iztoku Remsu, bivšem povjereniku za delegiranje sudaca i Branku Jovanoviću, bivšem predsjedniku sudačke komisije, na ogromnom doprinosu razvoju i napretku natjecanja i poželjela im puno sreće i uspjeha u ostatku njihove karijere.

Srđan Dožai poznati je bivši međunarodni sudac koji je u svojoj 36-godišnjoj karijeri obnašao veliki broj međunarodnih igara pod okriljem ABA lige, Eurolige i FIBA.

Saša Maričić također je bivši međunarodni sudac s velikim iskustvom služenja u ABA ligi, EuroLigi i FIBA.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Šibensko-kninska

Počinje pakleni listopad za Narančaste...

Splitsko-dalmatinska

Pronaći igrače za tri pozicije: desnog bočnog, srednjeg veznog i napadača, ključna je zadaća vodstva Hajduka prije početka nove sezone. Zasad se čini da...