Ugledni francuski Vogue preporučio 8 najljepših plaža na Jadranu

Utjecajni francuski magazin Vogue koji već 95 godina prati i nameće modne trendove preporučio je Francuzima za ovo ljeto hrvatski Jadran i ponudio izbor osam najljepših dalmatinskih plaža.

Prema pisanju Voguea Hrvatska je idealan ljetna destinacija jer hrvatski gradovi nude zanimljive kulturne sadržaje, bisere arhitekture, ali prije svega čarobnu, očuvanu i netaknutu prirodu i čak 1185 otoka i otočića.

Evo kojih je osam hrvatskih plaža francuski modni magazin Vogue preporučio za ljeto 2019. godine:

1. Zlatni rat

Plaža zapadno od Bola na Braču, koja oduševljava tirkizno plavim morem i brojnim sportskim aktivnostima koji nudi – jedrenje, kajak..

2. Punta rata

Plaža u Brelima koja svojom ljepotom simbolizira i predstavlja savršenu mediteransku obalu. Krase je stjenovita obala i borova šuma.

3. Betina špilja

Dubrovačka plaža skrivena ispod stjenovite špilje. Nudi čudesan prizor uščuvane netaknute prirode. Dostupna je morskim putem, kajakom ili čamcem.

4. Stiniva

Čuvena plaža na Visu koja je prema Vogueu jedna od najljepših plaža na Jadranu. Smještena usred uvale, dostupna je stazicom preko kopna i čamcem i njezina pozicija i božanstvena priroda garantiraju mir i kontemplaciju i usred turističke špice sezone.

5. Little Green Bay

Privatna hotelska plaža na otoku Hvaru koja se nalazi u jednoj od najljepših uvala na Jadranu. Omeđena maslinicima, nudi uglavnom gostima hotela.udobne ležaljke i brojnu opremu za sportske aktivnosti.

6. Nugal

Skrovita plaža na Makarskoj rivijeri, bajkovitu plažu omeđenu s jedne strane viskim stijenama Biokova, koja se diči kristalno prozračnim morem. Privlači nudiste iz čitavog svijeta.

7. Dubovica

Plaža na otoku Hvaru koja ima sve što treba imati jedna idealna plaža. Zaštićena od vjetra, mir i biserno prozirno more mame na otkrivanje bogatog podmorskog svijeta.

8. Banje

Plažu u Starom gradu Dubrovnik. Prema Vogueu, ovaj šljunčana plaža je najljepša i najpoznatija plaža južne Dalmacije.

Izvor fotografije:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *