Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

U Anconi se održava radionica projekta Turizam za sve – Turism4all

Turistička zajednica grada Šibenika zajedno s 13 hrvatskih i talijanskih partnera provodi projekt Turizam za sve – Tourism4all. U okviru projektnih aktivnosti, između ostalog, održavaju se dvije četverodnevne radionice za predstavnike zaposlenih u turističkom sektoru i predstavnike organizacija osoba s invaliditetom, osoba starije dobi i ostalih interesnih grupa. Na radionici koja se upravo održava u Anconi, pored voditeljice projekta sudjeluje i tajnik Udruge slijepih Šibensko-kninske županije Darko Juras

Kroz četiri dana edukacije redale su se brojne zanimljive teme, cijeli niz stručnjaka za različita područja pristupačnosti za pojedine vrste invaliditeta i informacije o potrebnim prilagodbama za turiste koji putuju i odsjedaju u raznim tipovima turističkih objekata. Posebno je istaknuto kako i turisti s invaliditetom i osobe starije dobi imaju pravo ravnopravno se koristiti turističkim sadržajima. Istaknuta je i potreba da se tour operateri, agencije i svi djelatnici u turizmu educiraju za pružanje što kvalitetnijih usluga i kreiranje adekvatnije ponude za osobe s invaliditetom i osobe starije od 65 godina. Taj tržišni segment je nedovoljno iskorišten te postoji ogroman potencijal, kako u ljetovališnom turizmu tako i u kulturnom i gastronomskom – kažu iz Turističke zajednice grada Šibenika koja provodi projekt Tourism4all.

Edukacija u organizaciji udruge Odos iz regije Marche okupila je preko 20 predstavnika brojnih organizacija koje su kroz aktivno sudjelovanje u aktivnostima došle do niza zanimljivih i korisnih zaključaka i novih znanja i vještina koja će prenijeti dionicima u turizmu kroz lokalne radionice i predavanja.

Turistička zajednica grada Šibenika zajedno s Tinom Biluš, predsjednicom Udruge turističkih vodiča Mihovil Šibenik koja je sudjelovala na radionici u Padovi i Darkom Jurasom, tajnikom Udruge slijepih Šibensko-kninske županije planira održati radionicu za turističke djelatnike krajem ožujka.

Pored predavanja, rada u grupama i izlaganja, tijekom boravka u Anconi organiziran je posjet Taktilnom muzeju Omero koji izlaže replike svih najpoznatijih svjetskih kiparskih djela, od antike do modernog doba, u prirodnoj veličini te makete važnijih arhitektonskih remek djela kao sto su Acropola u Ateni i Vatikan. Muzej je namijenjen slijepim osobama i doživljavanju svjetskih kiparskih dostignuća kroz osjetilo dodira, ali je isto tako veoma zanimljiv i ostalim posjetiteljima, najviše školskim ekskurzijama te tako kroz njega godišnje prođe oko 35.000 posjetitelja.

Zadnji dan edukacije posvećen je terenskoj aktivnosti po centru Ancone gdje će grupa pokušati u praksi iskusiti kretanje u kolicima te iz perspektive osoba koje su korisnici kolica, procijeniti koliko je Ancona, kao grad za život i kao turistička destinacija, zaista pristupačna.

Projekt Tourism4all provodi se u okviru programa Interreg Italija – Hrvatska, financiran od Europskog fonda za regionalni razvoj.

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Šibensko-kninska

Počinje pakleni listopad za Narančaste...

Splitsko-dalmatinska

Pronaći igrače za tri pozicije: desnog bočnog, srednjeg veznog i napadača, ključna je zadaća vodstva Hajduka prije početka nove sezone. Zasad se čini da...