Tudor vodi Hajduk i u nedjelju protiv Osijeka?

Velike se zavrzlame vode na Poljudu te je jedna stvar sigurna – da ništa nije sigurno. Nakon što smo svjedočili sapunici oko dolaska Darka Todorovića iz Salzburga, sada se digla puno veća medijska hajka oko odlaska Igora Tudora u torinski Juventus. Novi trener „Stare dame“, Andrea Pirlo, očito želi Hajdukovog trenera više nego ikoga, a i gledano s Tudorove strane, ovakva se ponuda ne odbija.

Tko će voditi iduće treninge?

Bilo je govora kako će jučerašnji trening prve momčadi povesti Hari Vukas, međutim, Tudor se pojavio i vodio dečke na poslijepodnevnom treningu. Prošlih dana se nije sa sigurnošću moglo potvrditi kako Tudora neće biti na treningu, što je izazvalo sumnju kako bi mogao prisustvovati treningu. Očito je kako se zakomplicirala situacija oko prelaska u najbolji talijanski klub, a koliko je ovo dobro za Hajduk uoči jake utakmice na Gradskom vrtu, uistinu, ne znamo…

Juventus nastoji uštedjeti na stožeru

Ovo je samo dokaz kako nije sve razjašnjeno do kraja oko Tudorovog prelaska u Italiju. Kao i uvijek, problem su novci, a Juventus, navodno, ne želi platiti onoliko za koliko ga Hajduk namjerava pustiti. Talijanski mediji pišu kako ga Splićani ne žele pustiti za manje od milijun eura, međutim, točniji iznos bio bi oko pola milijuna eura. Istina je kako torinski klub želi maksimalno uštediti na stručnom stožeru, zato što ih je protekle sezone imao dva: onaj Allegrijev i onaj Sarrijev, na koje su potrošili puno previše „zelenjave“. Opet s druge strane, na Pirlu su uštedili, unatoč tomu što je legenda talijanskog nogometa, tek je na početku svoje trenerske karijere bez, gotovo, ikakvog iskustva.

Čeka se Tudorov potez

Postoji bojazan da će se ovakva situacija na Poljudu pokazati kontraefektivnom za „Bijele“, koji u nedjelju love svoju drugu pobjedu na teškom gostovanju u Osijeku. Ako je želja za trenerskim napretkom i novcem veća od ostanka u Hajduku, onda se mora pronaći kompromis u klubu, pa čak do te razine da sam Tudor „izvuče“ iz svog džepa dio iznosa kako bi se konačno završila ova trakavica na relaciji Hajduk – Juventus.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *