Tudor u Juventusu!

Igor Tudor odlazi u talijanskog velikana Juventus! Nakon što je jutros 24 sata prvi objavio ovu ekskluzivnu vijest, sada istu vijest potvrđuje i talijanski Sky. Novi trener „Stare dame“ i legenda talijanskog nogometa, Andrea Pirlo, sastavlja stručni stožer uoči nove sezone, a prava je zanimljivost kako je odabrao, upravo, trenera splitskog Hajduka. Naime, njih dvojica nemaju naročito mnogo dodirnih točaka.

Bez previše zajedničkih točaka

Tudor je u Juventusu proveo devet godina, od 1998. do 2007. godine, a Pirlo je u torinski klub stigao četiri godine kasnije iz tada jakog Milana. Bili su protivnici na travnjacima Serie A, međutim, to se ne može reći i za reprezentacije. Godine 1999. u prijateljskom susretu Hrvatske i Italije (0:0) na Maksimiru, Pirlo je još bio premlad, a za A selekciju debitirao je tri godine kasnije, nakon Svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, što znači da se ni na svjetskoj smotri nisu susreli. U novom prijateljskom srazu ove dvije reprezentacije u Palermu 2006. godine, Tudora nije bilo jer se na SP-u u Njemačkoj oprostio od reprezentacije.

Pirlu trebaju slični profili trenera

Godinu dana stariji Tudor očito je dobio priliku zbog svog trenerskog iskustva, unatoč mladim trenerskim godinama. Pirlu trebaju takvi ljudi, otprilike iste ili slične dobi, jer Talijan zna da tek treba skupljati trenersko iskustvo. Jedina trenerska uloga mu je bila vođenje Juventusove U-23 momčadi tijekom ove godine. Sada se čeka konačna potvrda i raskid ugovora s Hajdukom, što bi značilo da je Tudoru jučerašnja utakmica protiv Istre 1961 bila posljednja na klupi splitske momčadi.

Statistika u Juventusu

Igor Tudor (1998. – 2007.): 174 nastupa, 21 pogodak

Andrea Pirlo (2011. – 2015.): 164 nastupa, 19 pogodaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *